Peste 50 de nevoiași din Oradea au primit sâmbătă, 5 decembrie, pachete alimentare și nealimentare din partea Serviciului de Ajutor Maltez din România și a Consiliului elevilor „Don Orione”.

Acțiunile caritabile se întețesc odată cu venirea sărbătorilor religioase, fiind pentru Liceul „Don Orione” o activitate continuă. În această perioadă s-a conturat un parteneriat cu titlul „Seamănă caritatea de-a lungul cărării”, prin care Consiliul elevilor „Don Orione” (Departamentul de Dezvoltare Comunitară), în colaborare cu Serviciul de Ajutor Maltez din România, sucursala Oradea, au oferit pachete alimentare și nealimentare persoanelor nevoiașe. Membrii Consiliului elevilor, coordonați de vicepreședinta Bianca Morar (elevă în clasa a X-a) și Ioana Drugaș (psiholog școlar), s-au alăturat misiunii organizației malteze. Sprijinirea persoanelor nevoiașe (vârstnici, bolnavi, persoane cu dizabilități și alte grupuri vulnerabile) pentru a duce o viață demnă, fără discriminare în funcție de etnie, religie, sex sau apartenență politică, definește caracterul nobil al acestei organizații.

Sucursala Oradea a Serviciului de Ajutor Maltez din România este coordonată de președintele Bruncsák Gyöngyi. Aceasta, împreună cu alți voluntari maltezi și elevi de la Liceul „Don Orione”, au demarat prima activitate din cadrul parteneriatului, în care s-au împărțit pachete alimentare și nealimentare unui număr de peste 50 de nevoiași. Astfel, sâmbătă, 5 decembrie, de la ora 12.00, în curtea Parohiei Romano-Catolice din Olosig (vechiul cartier italian din Oradea), s-a semănat caritatea de-a lungul cărării.

„Este o mare onoare pentru Liceul „Don Orione” să se alăture voluntarilor care urmează Ordinul de Malta, contribuind astfel la transmiterea unei tradiții de aproape zece secole în ajutorarea nevoiașilor și protejarea bolnavilor. Patronul spiritual al școlii, Sfântul Alois Orione, a fost o expresie minunată și genială a carității, iar această trăsătură vrem să o dezvoltăm în rândul elevilor noștri cu sprijinul organizației malteze conform îndemnului patronului nostru spiritual „Exemplu! Exemplu! Tinerii urmează şi fac ceea ce văd că se face... Trebuie să îi aducem pe tinerii noştri la bunătate şi formare, dar nu numai atât, ci şi la perfecțiunea şi măreţia lor morală”, afirmă director prof. Alexandru Stoica.