Pentru a se bucura de ultimele raze ale soarelui tomnatic, copiii Creșei nr.15 „Căsuța prieteniei”, alături de familia și personalul creșei, s-au bucurat de o după amiază minunată, participând la un eveniment de cunoaștere și socializare, într-o locație inedită, în mijlocul naturii.

 

Manejul ,,Povești scrise de cai” a fost gazda evenimentului, oferind un spațiu generos şi primitor unde copiii au întâlnit o varietate de animale: găini cu pui, oi, capre, ponei. Caii, principala atracției a zilei, sunt, la  prima impresie, mari și impunători, dar, după interacțiunea cu aceștia, copiii au descoperit că necuvîntătoarele oferă liniște, încredere și iubire.

Dragostea față de animale, insuflată copiilor de la vârstă fragedă, îi ajută să perceapă echilibrul naturii. Copiii se inspiră din viața acestora și înțeleg treptat importanța viețuitoarelor în viața oamenilor, încep să le îndrăgească și creează o relație de afecțiune cu acestea. Copiii au participat împreună cu părinții lor la  activități precum: dans, călărie, căutare de comori, întrecere cu roaba.

„Cu cât copiii au parte de mai multe experiențe reale de viață, cu atât vor înțelege cum funcționează lumea din jurul lor, vor face legături între elemente și idei, vor găsi cu ușurință soluțiile la problemele lor. Cooperarea dintre părinți și personalul creșei este una dintre principalele noastre preocupări și este esențială pentru a asigura un mediu securizant copiilor, familiilor și personalului din creșele noastre”, transmit reprezentanții DAS Oradea.