Pentru că dorința de a veni în sprijinul comunităţii face parte din definiția muncii Direcției de asistență Socială Oradea (DASO), instituția a încheiat un parteneriat cu Centrul de limbi străine Babel School, prin care, începând din luna octombrie 2023, oferă cursuri gratuite la limba engleză pentru copiii claselor primare și gimnaziale din municipiu.

Întâlnirile din cadrul programului de cursuri gratuite de limba engleză au loc în fiecare săptămână, în zilele de joi, la Centrul Social Multifuncţional „Rogerius II”, situat lângă Orășelul Copiilor, la acestea participând 47 de copii, care au fost grupați în funcție de vârstă: o grupă pentru copii de clasa pregătitoare și clasa I, o grupă pentru copii de clasa a II-a până la clasa a IV-a și o grupă pentru copii de clasa a V-a până la clasa a VIII-a. 

„Vreau să le mulțumesc profesoarelor Anca Cheta și Mira Kainz care au venit înspre noi din dorința de a sprijini voluntar copiii din comunitate. Prin astfel de parteneriate putem acoperi mai multe nevoi sociale, iar pentru că demararea acestui program de meditații gratuite la limba engleză s-a bucurat de un mare interes din partea copiilor și părinților, ne dorim să acoperim cât mai multe solicitări. De aceea lansăm din nou invitația și către alți posibili voluntari, profesori sau studenți, de a ni se alătura nouă, mulțumind anticipat tuturor celor care doresc să se implice și să dăruiască din timpul lor celor care au nevoie”, a declarat Anca Grama, directorul DASO.

Meditațiile gratuite la engleză, care se desfășoară la Centrul Multifuncțional, îmbină studiul cu joaca, cuprind și activități practice pe înțelesul copiilor, în așa fel încât aceste cursuri să fie cât mai atractive pentru participanți. „Mulțumim și voluntarilor Joshua-Patrick Biro și Andreea Coste care sunt prezenți în fiecare săptămână la aceste activități și își dedică din timpul lor pentru a-i ajuta pe alții, contribuind astfel, la educația copiilor”, se afirmă în comunicatul DASO.