Primele efecte economice ale pandemiei se regăsesc deja în statistici oficiale. În lista locurilor de muncă vacante la data de 25 martie, listă publicată de AJOFM Bihor, sunt disponibile 212 de joburi, față de cele peste 700 de locuri de muncă valabile la ultimul anunț.

Vestea și mai puțin îmbucurătoare este aceea că există posibilitatea ca o parte dintre aceste oferte să fie retrase, pentru că vizează posturi cum sunt cele de barman sau ospătar, iar în acest moment soarta restaurantelor este incertă, majoritatea celor care mai există orientându-se preponderent spre livrări la domiciliu.

Ofertele care vizează orădenii cu studii superioare se adresează unor potențiali directori tehnici sau de cercetare-dezvoltare. Cele 21 de joburi cuprind oferte pentru: inginer, inginer automatist, inginer chimist, inginer de cercetare echipamente de proces, inginer electromecanic proiectant, inginer energetician AMC, inginer producție, inginer sistem informatică, șef de schimb, planificator,  referent, administrator bază de date, asistent comercial.

Pentru absolvenții de studii medii din Oradea există 107 oferte de muncă, pentru agenți de vânzări, agenți securitate, agent cumpărări, casier, controlor de calitate, confecționer, instalator rețele termice și sanitare, lucrători comerciali, manipulanți marfă, operatori calculator, operator producție, șoferi de autocamioane, sudor, vânzător, dar și inspector referent resurse umane, operator deratizare și dezinsecție, recepționer marfă, operator utilje profilare tablă cnc sau șef formație.
Pentru muncitorii necalificați din Oradea există 77 de oferte pentru agenți curățenie, ajutor bucătar, ajutor ospătar, manipulanți marfă, montatori subansamble sau muncitori necalificați în industria confecțiilor sau a construcțiilor.

Punctele de lucru Salonta, Aleșd și Beiuș nu au anunțat niciun post vacant. În schimb, la punctul de lucru din Marghita există șapte oferte de muncă pentru muncitorii necalificați.