Prin acțiunile pe care le desfășoară, Clubul Kiwanis Art Oradea (KAO) are ca obiectiv declarat și susținut promovarea și susținerea copiilor și tinerilor talentați în efortul lor de perfecționare artistică.

 

În cei 12 ani de existență, KAO a atribuit anual cinci premii de excelență în Artă, burse, și a organizat concursuri, concerte și expoziții, vizând promovarea copiilor și tinerilor orădeni talentați.

Concertul „Kiwanis Art susține excelența în artă”, desfășurat în luna septembrie și concretizat în parteneriat cu Filarmonica de Stat Oradea și CARPO, a avut ca invitați soliste prestigioase ale scenelor lirice naționale și internaționale - Brigitta Kele și Gabriella Varvari, dar a și promovat tineri aspiranți la faimă artistică: Aron Petruș Boloni, Nadia Sofokleous, Laszlo Bede, Robert Bede. Toți cei implicați au venit de la distanță și au cântat pro-bono, în favoarea KAO.

Cei 10.000 de lei, adunați prin generozitatea publicului orădean și a sponsorilor evenimentului (Kiwanis Men’s Club și florăria Mon Jardin), sunt destinați susținerii celor zece tineri artiști orădeni care se vor înscrie la concursuri sau masterclass-uri în anul școlar și academic 2023-2024.

Pentru concursul de selecție a celor zece talente, profesorii de specialitate, muzicală (muzică clasică) sau plastică, care au în îndrumare un copil/ tânăr talentat, cu resurse materiale modeste, sunt rugați să trimită către Kiwanis Art Oradea o fișă de înscriere cuprinzând: prenumele, numele, vârsta, specialitatea artistică și școala/ facultatea candidatului; motivația propunerii: performanțe, potențial artistic care poate fi dezvoltat etc.; situația socială a candidatului.

„Asigurăm candidații de confidențialitatea informațiilor transmise”, mai transmit reprezentanții Kiwanis Art Oradea.

Adresa la care pot fi trimise fișele de înscriere este: clubulkiwanisartoradea@gmail.com. Data limită este 15 noiembrie 2023.