Centrul Comercial Era Park, din Calea Aradului nr. 62, va găzdui, duminică, 11 octombrie, un nou târg caritabil pentru Alessia, fetița care suferă de amitrofie spinală musculară tip 1 (SMA1), o boală genetică rară, ce poate deveni fatală.

 

Familia micuței are nevoie de nu mai puțin de 2,5 milioane de dolari pentru a-i administra acesteia o terapie revoluționară, Zolgensma, și, ca să-i salveze viața, are nevoie de ajutor în această cursă grea. Evenimentul, organizat în colaborare cu Asociația „Micuțul Noel”, cea care a reușit să strângă suma necesară pentru terapia-minune în cazul bebelușului Noel din Bihor, se va desfășura între orele 10.00 și 19.00, în parcarea centrului comercial (în dreapta intrării Carrefour).

Doritorii vor putea cumpăra o multitudine de produse de calitate pentru toate vârstele: cărucioare, jucării, cărți, decorațiuni, bijuterii, ghiozdane, caiete, îmbrăcăminte și încălțăminte de sezon pentru adulți și copii, dar și diverse accesorii. Multe dintre aceste produse sunt noi, fiind donate cu scopul de a o ajuta pe micuța Alessia, de către persoane inimoase, firme locale dar și firme cunoscute din România, care doresc să-și păstreze anonimatul.

Pe lângă faptul că au posibilitatea să facă o faptă bună, cei care vor trece pe la târgul caritabil de la Era Park Oradea vor putea participa și la o tombolă. La fel ca data trecută, atmosfera va fi animată de Prietenii Veseliei, care îi vor bucura pe cei mici cu picturi pe față și cu baloane modelate, între orele 10.00 și 13.00.

Toți banii obținuți din vânzarea produselor vor fi virați în contul Asociației „Micuțul Noel”, care luptă în continuare pentru a strânge suma necesară tratamentului Alessiei. Zolgensma este cel mai scump medicament din lume și reprezintă singura ei şansă de vindecare.

Amiotrofia spinală musculară de tip I este o boală gravă, foarte rară, care provoacă degradarea progresivă a muşchilor, inclusiv a celor de la nivelul aparatului respirator, conducând inevitabil la deces. De obicei, copiii bolnavi fac stop cardio respirator înainte de împlinirea vârstei de 2 ani, astfel că este foarte importantă intervenția din timp și administrarea vaccinului Zolgensma cât mai repede.

„Împreună, putem strânge banii pentru cel mai scump tratament din lume și astfel să salvăm viața micuței Alessia!”, transmit organizatorii evenimentului de duminică.

Este important de știut că participanții la târg trebuie să respecte măsurile de siguranță impuse în contextul pandemiei de Covid-19, astfel că accesul vizitatorilor va fi permis numai cu mască.