Se spune că un necaz nu vine niciodată singur și, uneori, îi lovește pe unii semeni de-ai noștri în rafale și cu putere.

Dumitru Doboș s-a născut în anul 1960, luna octombrie, în localitatea bihoreană Zece Hotare. Face școala primară la Gugu, iar apoi, profesionala la Timișoara, unde se califică în meseria de lăcătuș mecanic, o meserie căutată și-n zilele noastre. Lucrează la Tehnometal Timișoara, face armata în Oradea, la unitatea de artilerie, după care se căsătorește și lucrează la fosta Exploatare Minieră Șuncuiuș, până la pensionare. În anul 2015, este diagnosticat cu mielom multiplu (Mielomul multiplu este un cancer al celulelor plasmatice ale măduvei osoase, globulele albe din sânge care produc anticorpi), având probleme grave cu sângele și oasele, motiv pentru care urmează 12 ședințe de chimioterapie, timp de un an, o perioadă foarte grea din viața omului. Face lunar analize după 2016, luptându-se la propriu cu boala. I se prescriu tot felul de tratamente, unele subvenționate, altele, nu, pe cele mai multe fiind nevoit să le cumpere, iar apoi i se trimit probe de analize în Germania. După șase ani, boala s-a oprit parțial, dar se poate activa și poate recidiva în orice moment. Acum, bărbatul este secătuit de puteri și cu resursele financiare terminate. Și, cum un necaz nu vine niciodată singur, anul trecut, fata lui cea mare, unul dintre cei trei copii, are un eveniment cumplit. Căsătorită în comuna Roșia, ea însăși mamă a trei copii, îi ia foc casa, din cauza unei instalații electrice vechi, din care nu s-a putut recupera nimic. Tragicul eveniment produce multă supărare în inima omului bolnav și neputincios, agravându-i și mai mult sănătatea. Dumitru urmează, în continuare, tratament pentru inimă și pentru cancer, tratament, în mare parte, nesubvenționat și care nu poate fi întrerupt. Nu peste mult timp, suferă un atac vascular mandibular, care îi îngreunează și mai mult situația, având dureri cumplite. Cu resursele secătuite și hăituit de boală, bărbatul nu se lasă. Se consideră încă tânăr și crede în forța sa, ar continua tratamentul, pentru că își dorește mult să mai fie de folos copiilor, nepoților săi, dar și societății.

Prin intermediul ziarului CRIȘANA, Dumitru face apel la oamenii cu suflet care doresc și au posibilitatea să-l sprijine financiar la procurarea medicamentelor. Cei care doresc să-l ajute, o pot face donând în contul RO33CECEBH3808RON0388431, în lei, deschis la CEC Bank, pe numele Dumitru Doboș.