Ediția cu numărul XII a proiectului „Oradea donează o pâine” a avut loc în 17 decembrie, în cele cinci locații puse la dispoziție de organizatori: Piața Rogerius, Piața Decebal, Oradea Plaza, Bisericuța Nufărul și Bunexim - Velența (stația de autobus).

„Am venit în întâmpinarea persoanelor inimoase care și-au făcut timp să vină chiar de mai multe ori să doneze și a celor care au avut nevoie de pâine - modul în care aceștia se bucură sincer de pâinea pe care le-o oferiți, ne reamintește de fiecare dată cât de importantă este contribuția tuturor în acest proiect”, spune Iulia Ursuța, voluntară în cadrul proiectului.

La finalul evenimentului s-au adunat 430 de pâini care au ajuns, ulterior, la Cantina Socială „Maria Rosa”, Familia Ignat, Fundația „Casa Monica Mahr” și Fundația „Copiii Făgăduinței”.

Proiectul se rezumă la două categorii de oameni: cei care din puținul lor doresc să ofere o pâine, ducând-o în punctele de distribuție anunțate de organizatori, și cei aflați în nevoie, care pot să își ia o pâine din cutia amplasată în fiecare locație.

„A fost o după-amiază minunată, iar donatorii au fost atât de plini de zel și au cumpărat atât de multă pâine pentru a fi donată, încât unele puncte de vânzare au rămas fără acest minim existențial. Inițiativele orădenilor sunt multe și dorim desigur să încurajăm nenumăratele colective care s-au organizat și au cumpărat împreună pâine pentru a-i ajuta pe alții în necesitate. A fost de ajuns ca o singură persoană să le propună colegilor să facă un gest frumos, devenind o inițiativă realizabilă. Suntem siguri că astfel de gesturi vor mai avea loc și lunile următoare. Acea persoană puteți fi chiar dumneavoastră!”, transmit organizatorii evenimentului. Cei care doresc să se implice cât mai mult în acest proiect o pot face și ca voluntari.

„Vino și implică-te alături de noi ca voluntar în proiectul Oradea donează o pâine, întotdeauna persoanele noi sunt binevenite, iar ca voluntar, în momentul în care îi vei cunoaște pe oamenii care beneficiază de pâinea care este donată, ajungi să apreciezi viața ta la adevărata valoare... Mulți poate cunoașteți, dacă nu, vă informăm că în luna ianuarie 2020, vom avea „Ediția Aniversară”: un an de existență în Oradea. Ține-ți aproape, pregătim o surpriză!”, conchid organizatorii.

Cei care doresc să se implice cât mai mult în acest proiect o pot face și ca voluntari, timp de două ore, transmițând această intenție în scris, pe adresa de e-mail: oradeadoneazaopaine@yahoo.com sau pe pagina de facebook a evenimentului.