După finalizarea ediției din luna august a proiectului „Oradea donează o pâine”, cele peste 300 de pâini rămase au fost distribuite Asociației Centrul Rezidențial „Mereu împreună” din Episcopia Bihor și Căminului „Felix” Sântandrei.

Cea de-a VIII-a ediție a proiectului „Oradea donează o pâine” a avut loc marți, 27 august, între orele 16.00-18.00, cele patru locații fixe de desfășurare a evenimentului fiind Bisericuța Nufărul, Oradea Plaza, Piața Decebal și Piața Rogerius. Cea de-a cincea locație, mobilă, a fost, de această dată, stația de tramvai de la Olosig.

După finalizarea ediției din luna august, cele peste 300 de pâini au fost distribuite la Asociația Centrul Rezidențial „Mereu împreună” din Episcopia Bihor și la Căminul „Felix” Sântandrei.

„De această dată, atenția noastră s-a îndreptat către centrele care se ocupă de copii și tineri din categorii dezavantajate. Proiectul Oradea donează o pâine este o acțiune de voluntariat, prin care dorim să ajungem la cât mai mulți semeni aflați în nevoie”, a declarat Daniela Ruge, voluntar în cadrul proiectului.

Proiectul se rezumă la două categorii de oameni: cei care din puținul lor doresc să ofere o pâine, ducând-o în punctele de distribuție anunțate de organizatori, și cei aflați în nevoie, care pot să își ia o pâine din cutia amplasată în fiecare loc.

„Indiferent de situația materială, oricui i se poate întâmpla să nu își permită azi o pâine. De la această idee a pornit acest proiect și tot pe această idee dorim să ne axăm, și de acum înainte, la edițiile ce vor veni. Le mulțumim orădenilor generoși care au fost alături de noi și care, în funcție de posibilități, au donat o pâine sau mai multe, pentru a veni în ajutorul celor mai puțin norocoși dintre noi”, a subliniat Alex Petricaș, inițiatorul proiectului.

Cei care doresc să se implice în acest proiect o pot face și ca voluntari, transmițând această intenție în scris, pe adresa de e-mail oradeadoneazaopaine@yahoo.com sau pe pagina de facebook a evenimentului.