A patra ediție a proiectului „Educație pentru România” desfășurat de Fundația Mereu Aproape alături de partenerul său RURIS a adus bucuria reînceperii școlii elevilor din 26 de județe ale țării. Sute de ghiozdane echipate complet, cu rechizitele de care au nevoie la cursuri, au ajuns și în brațele elevilor din Bihor.

Proiectul face parte din campania „Lăsați-mă să învăț” și acordă o atenție deosebită copiilor din mediul rural. Valoarea ediției din acest an a proiectului depășește 43.000 de euro.

 „Indiferent de forma în care se desfășoară cursurile la acest început de an școlar, în bănci sau prin intermediul tabletei, rechizitele sunt necesare, iar noi continuăm să îi susținem pe copii. În cei patru ani ai proiectului, nouă mii cinci sute de elevi din toată țara au primit ghiozdanele încărcate, un ajutor care îi încurajează să învețe și prin care contribuim la diminuarea abandonării studiilor”, a spus Alessandra Stoicescu, președinta Fundației Mereu Aproape.

Proiectul „Educație pentru România” face parte din campania „Lăsați-mă să învăț” a Fundației Mereu Aproape al cărei scop este scăderea ratei analfabetismului, reducerea abandonului şcolar și oferirea de oportunități de educație non-formală pentru copii din familii modeste, dar cu rezultate foarte bune la învățătură. Totodată, campania urmărește însuşirea deprinderilor de viaţă independentă de către beneficiari, dezvoltarea competențelor din sfera participării publice în comunități, dar și derularea unor acțiuni de sensibilizare și informare asupra problemelor care țin de sistemul de educație din România, sensibilizarea autorităților publice și a opiniei publice asupra unor situații insuficient sau deloc aflate în atenția autorităților.