A fost atmosferă de sărbătoare ieri, la Centrul de Plasament pentru Copii cu Dizabilități nr. 3 Oradea, Modulul Steaua Norocoasă, cu prilejul unei acțiuni caritabile organizată de Liceul German. 

Elevii clasei a IX-a, de la Liceul Teoretic German „Friedrich Schiller” Oradea, însoțiți de dirigintele lor, prof. Ciprian Sirca, au poposit, ieri, încărcați cu cadouri, la Modulul Steaua Norocoasă, de pe strada Thomas Morus.

„La recomandarea lui Florin Torjoc, profesor de sprijin în cadrul școlii noastre, am luat legătura cu doamna Cornelia Maior, șefa Centrului de Plasament pentru Copii cu Dizabilități nr. 3 Oradea, și ne-am oferit să le facem o bucurie celor 12 copii. Am fost primiți cu bucurie și emoție, fiind răsplătiți cu un mare „Mulțumesc!”, ne-a declarat profesorul Ciprian Sirca, inițiatorul acțiunii.

Cadourile au constat în pachete cu alimente și dulciuri, dar și în obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte oferite de elevi. Din alimentele donate, se va organiza o masă festivă de Sărbători pentru copiii din centru.

„Este primul an în care mergem la Modulul Steaua Norocoasă. Scopul nostru este să ajutăm copiii mai puțin norocoși, așa că ne-am gândit să vizităm, în fiecare an, alți copii din sistemul de asistenţă şi de protecţie socială, care au nevoie de ajutorul nostru”, a precizat interlocutorul nostru.

Centrul asigură îngrijire, educație non-formală, sprijin emoțional, consiliere, precum și dezvoltarea majorității deprinderilor de viață independentă și a unor activități legate de reintegrarea sau integrarea familială a copiilor și tinerilor cu dizabilități.

„A fost un an greu pentru toată lumea, de aceea este impresionant să vezi că mai sunt oameni cu suflet mare care se gândesc și la copiii din centre. Îi mulțumim, pe această cale, domnului profesor Sirca și elevilor săi”, ne-a declarat Cornelia Maior, șefa Centrului de Plasament pentru Copiii cu Dizabilități nr. 3 Oradea.