Voluntarii Asociației Caritas Catolica au distribuit miercuri, 15 septembrie, donații sub formă de rechizite școlare comunității Școlii Gimnaziale „Lucreția Suciu” din Oradea, formată în mare parte din copii de etnie romă.

Cele șapte lăzi și alte zeci de ghiozdane umplute cu rechizite școlare au venit de la sponsorii austrieci ai Asociației Caritas Catolica, ca urmare a colectei de vară a diaconului permanent Peter Zidar și a comunității parohiale Maria Ansbach din Austria.

Potrivit lui Szombati-Gille Tamas, responsabil comunicări - Caritas Catolica, pachetele au inclus acuarele, caiete, papetărie, jucării, ghiozdane, dosare, îmbrăcăminte și alte echipamente educaționale.

„Aceste donații au venit foarte bine, în primul rând pentru că acești copii, care sunt înscriși aici, nu provin din familii obișnuite ca în alte școli. Pe de o parte, donația îi ajută să rămână la școală și să aibă plăcerea de a veni, uneori de la o distanță foarte mare, de la marginea orașului, chiar și atunci când plouă sau când nu au gustare pentru prânz. Elevii sunt motivați de donații de acest gen. Ei învață modele de comportament de bază, cum ar fi împărtășirea donațiilor cu colegii lor, gândirea empatică etc. În același timp, și profesorii au un instrument pentru a atrage copiii într-o instituție care îi dezvoltă și îi va aduce mai târziu la o profesie și la o experiență decentă a relațiilor umane”, a declarat Tünde Antal, profesoară de religie, care și-a exprimat recunoștința în ce privește colaborarea cu Caritas Catolica.

Donațiile vor fi oferite elevilor din 18 clase de limbă română și maghiară - în total peste 200 de copii.