35 de elevi din clasele a XI-a și a XII-a de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) „Bihorul” Oradea, au donat, între 16 și 24 mai, sânge. Mai mult, săptămâna trecută, elevii și profesorii, alături de reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină Oradea, au desfășurat o campanie de informare în centrul orașului, cu privire la donarea de sânge.

La LPS „Bihorul” Oradea continuă o tradiție începută în anul 2009 și anume donarea de sânge. Proiectul, avându-i coordonatori pe dir. adj. prof. Roland Bocoi și dir. adj. prof. Lucian Stance, are ca obiective depășirea deficitului de sânge și preparate din sânge cu care se confruntă spitalele din Oradea, intrarea în rândul donatorilor de sânge a unui număr cât mai mare dintre elevii și cadrele didactice din cadrul Liceului cu Program Sportiv „Bihorul”, informarea populației cu privire la semnificația actului donării de sânge, implicarea elevilor, a profesorilor din cadrul liceului, precum și a studenților de la Facultatea de Medicină și Farmacie în activitatea de promovare a donării de sânge și acțiuni de donare de rechizite elevilor proveniți din familii cu probleme financiare. Astfel, 35 elevi din clasele a XI-a și a XII-a din cadrul LPS „Bihorul”, au donat sânge în intervalul 16-24 mai. Joi, 7 iunie, elevii și profesorii, alături de reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină Oradea, au desfășurat o campanie de informare în centrul orașului, cu privire la donarea de sânge.

„Mulțumesc tuturor celor implicați în buna desfășurare a proiectului, partenerilor, directorului Dan Matei, profesorilor diriginți de la clasele a XII-a Livia Benea și Maria Reblean, dar, în primul rând, mulțumesc elevilor donatori care au dat dovadă de un deosebit simț civic și implicare în proiect”, a spus dir. adj. Roland Bocoi, inițiatorul proiectului.

Acesta se va finaliza în luna septembrie, ocazie cu care elevii vor dona rechizite elevilor nevoiași.

Alături de Liceul cu Program Sportiv „Bihorul”, în calitate de aplicant al proiectului, parteneri deja tradiționali sunt Centrul de Transfuzie Sanguină Oradea, Facultatea de Medicină și Farmacie din cadrul Universității din Oradea, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Direcția de Sănătate Publică-Serviciul Promovarea Sănătății.