Trăim vremuri în care o mână întinsă către semeni înseamnă o poartă deschisă către ceruri. Miercuri, 24 aprilie, la Salonta, în Complexul muzeal „Vatra satului românesc” din Parcul Maria, a avut loc un eveniment caritabil, intitulat „Îmbracă un copil sărman de Paști”.

Programul a debutat cu un atelier de încondeiat ouă, urmat de un concert de pricesne. Pe toată perioada desfășurării evenimentului, s-au putut dona haine, dulciuri și alimente pentru cei 34 de copii (18 băieți și 16 fete), cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani, de la Centrul de plasament „Zâmbet şi speranță pentru viitor”.

„Copiii provin din familii marginalizate social, cu risc avansat de abandon şcolar. Sunt şi ei prezenți la eveniment. Căutați printre hăinuțele copiilor voștri și, care n-or mai fi de trebuință, dăruiți-le copiilor sărmani, și vă mai rugăm ceva: puneți într-o plăsuță ceva dulciuri, și dacă-i cu putință ceva de ale gurii. Apoi, haideți la noi, în parcul Maria, să încondeiăm ouă de Paști, după obiceiuri doar de bunicuțele noastre știute, iar către seară, să acultăm mândrele noastre pricesne”, a fost invitația transmisă de organizatorii evenimentului - Ramona Buz, Florica Neaga, Răzvan Sala și Ioan Sala - invitație la care persoanele cu suflet mare au răspuns în număr frumos, făcând o bucurie celor 34 de copii de la Centrul de Plasament „Zâmbet şi speranță pentru viitor”.