Sâmbătă, 3 decembrie, de la ora 18.00, la Casa de Cultură din Salonta, va avea loc cea de-a III-a ediție a evenimentului - spectacol cu scop caritabil, destinat dezvoltării şi promovării sportului Box ca disciplină, artă şi stil de viaţă, Diamante și Box”. Evenimentul este organizat de Clubul Sportiv Basti Box Salonta.

 

Potrivit lui Sebastian Silaghi, preşedintele CS Basti Box Salonta, scopul acestui eveniment caritabil este de a evidenţia faptul că disciplina sportivă Box este o artă nobilă. „Acest spectacol accentueză legătura dintre sport şi artă, contribuind la îmbunătăţirea imaginii boxului românesc, aducându-l din nou în atenţia publicului, aşa cum a fost mereu: un balet înnăscut, o eleganţă sub reflectoare”, a menționat Silaghi. El a menționat că evenimentul caritabil este organizat pentru a susţine cariera sportivă a unor copii talentaţi, dar fără posibilităţi financiare, pentru că o mare parte dintre copiii cu talent nativ pentru sport provin din familii defavorizate din punct de vedere financiar. De altfel, Clubul Sportiv Basti Box acordă o atenţie deosebită acestei categorii de sportivi, suportând toate cheltuielile legate de antrenamente, deplasări, echipamente etc.

Spectacolul, care va prezenta activitatea Clubului Sportiv Basti Box din ultimii trei ani, evoluția elevilor și a imaginii clubului, va fi deschis de către invitaţi speciali, urmat fiind de celelalte surprize pregătite de organizatori: spectacol de lumini, muzică și, bineînțeles, atracția principală: demonstraţiile de box, gladiatorii şi spectacolul de magie. „Dorim ca invitaţii noştri, campioni adevăraţi, să vorbească publicului deschis despre box, psihologia, teoria boxului, despre sacrificiile, efortul depus până să ajungă campioni, satisfacţia succesului şi ceea ce se află în spatele acestui sport, care este printre cele mai fair-play şi mai lipsite de accidentări dintre toate sporturile lumii”, a conchis organizatorul evenimentului.

Preţul unui bilet este 25 de lei, în cadrul evenimentului organizându-se şi o tombolă. Toate încasările vor fi utilizate în scop social.