La Oradea, Ziua internaţională a persoanelor vârstnice va fi marcată duminică, 1 octombrie, de la ora 19.00, la Biserica „Duminica Tuturor Sfinților” din Oradea (lângă Liceul „Don Orione”).

Cu acest prilej, va avea loc o seară de rugăciune, avându-i la altar pe preoții Ugo Bozzi și Sorin Crăciun. Despre semnificația și importanța acestei zile va vorbi părintele Crăciun.

Pe de altă parte, la Muzeul Orașului Oradea (Cetatea Oradea), în data de 11 octombrie, de la ora 11.30, va avea loc o expoziție dedicată persoanelor vârstnice, intitulată „...Și noi am fost tineri”. Evenimentul va avea loc în cadrul proiectului „Podul prieteniei interculturale”. Coordonatoarea proiectului este ing. Miorița Săteanu.

Ziua internaţională a persoanelor vârstnice este marcată anual, la 1 octombrie, cu scopul de a promova drepturile acestora, prin încurajarea de a participa activ la viaţa economică, politică, socială şi culturală, dar şi pentru promovarea unei imagini pozitive a îmbătrânirii, lipsită de discriminare, prin incluziune socială.