O fetiță de doar 9 anișori, Anastasia, are nevoie de ajutor. Micuța suferă de autism infantil, o afecțiune gravă, dar, cu un tratament adecvat, poate fi recuperată în proporție de 80-90%. Cei 19 mii de euro pentru procedura medicală au fost adunați, dar mai este nevoie de 6.000 de euro pentru a ajunge la operație, în Turcia.

Povestea Anastasiei începe pe scările creșei, acolo unde ar trebui să fie bucurie, speranță, uimire. Într-un banal afiș lipit pe perete, mama Anastasiei a recunoscut toate caracteristicile comportamentale pentru diagnosticarea autismului infantil, o tulburare cruntă care se manifestă diferit la fiecare copil.

Prezența la medic a Anastasiei și confirmarea diagnosticului a venit precum un tăvălug în viața familiei, care și așa era greu încercată (fratele mamei sale se află în grija lor, suferind de schizofrenie paranoidă). Ieșirile la magazin au devenit provocări imense, discuțiile cu cei din jur s-au transformat în reprize de plâns și manifestări nepotrivite, crizele de isterie s-au intensificat. Pe măsura ce anii treceau se înmulțeau și fazele prin care boala Anastasiei își arăta colții. Întreaga familie era apăsată de grijile pentru întreținerea fetiței și găsirea unor soluții reale de recuperare.

În tot acest parcurs, mai multe persoane cu inima mare și asociații de profil au sprijinit demersul mamei pentru a-și vedea fetița sănătoasă. Astfel, cei 19 mii de euro necesari operației s-au adunat, dar, pentru a ajunge în Turcia, familia are nevoie de plătit transportul și cazarea pentru cei 4 membri.

„Noi avem încredere că împreună vom reuși să strângem cei 6.000 de euro, suntem siguri că fiecare dintre noi are o fărâmă de iubire și ceva mai multă speranță pentru Anastasia - fetița căreia îi place să deseneze, să fie mângâiată de surioară și iubită de întreaga familie. Anastasia are șanse reale să se apropie de normalitate, să înțeleagă, raportat la vârsta ei, o convorbire cu surioara mai mare, să asculte cu atenție o înșiruire de cuvinte sau să poată merge în parc să își arate bucuria față de ceilalți copii într-un mod respectuos și plin de afecțiune”, susțin reprezentanții Asociației Piticot.

Cei care vor să dea o mână de ajutor o pot face donând în condul IBAN: RO82BTRL00501205i98626XX, deschis la Banca Transilvania - Asociația Piticot, cu mențiunea: pentru cazul Anastasia Purcareata. Online, se pot face donații pe site-ul: piticot.org/umanitar. Persoanele juridice se pot implica prin contract de sponsorizare conform legislației în vigoare.