La Fundația SM Bihor, a avut loc recent evenimentul de informare de proiect și propunere de colaborare pentru realizarea, în cadrul programului ID Oradea, a unui proiect de politică publică locală privind modernizarea serviciilor de protecție a persoanele cu dizabilități din Oradea și județul Bihor.

Evenimentul a fost dedicat instituțiilor publice din Oradea și județul Bihor, fiind primul dintr-o serie de patru evenimente de identificare a potențialilor colaboratori din zona publică, privată și asociativă pentru formularea proiectului de politică publică locală. „Mulțumim din suflet reprezentanților de instituții prezente la acest eveniment. Această manifestare deschide o serie lungă de consultare publică pentru inițierea unei inițiative de politică publică locală dedicată persoanelor cu dizabilități”, ne-a declarat părintele Laurențiu Lazăr, preşedintele Asociaţiei de Scleroză Multiplă din România, adăugând că săptămânile următoare vor fi organizate întâlniri cu ceilați actori comunitari.

ID Oradea (Integrare DizAbili Oradea) este un program pentru persoanele cu dizabilități care oferă locuire, asistență, ocupare și integrare comunitară, și care se desfășoară în cadrul proiectului intitulat: „Tranziția către societate a persoanelor adulte cu dizabilități din județul Bihor prin implementarea unor măsuri integrate de sprijin psiho-socio-medical” - POCU/462/4/15/130622, implementat de Fundația SM Bihor și DGASPC Bihor, cu cofinanţare din Fondul Social European prin Programul Opera-țional Capital Uman 2014-2020.