O echipă de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Bihor, împreună cu lucrători de poliţie din cadrul Serviciului de Ordine Publică al Inspectoratului de Poliţie Bihor, au confiscat joi, 18 martie, un vehicul care transporta ilegal deșeuri.

Conform atribuţiilor Gărzii de Mediu Bihor şi a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor, în data de joi, 18 martie, în jurul orei 19.00, o echipă de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Bihor împreună cu lucrători de poliţie din cadrul Serviciului de Ordine Publică al Inspectoratului de Poliţie Bihor, au procedat la confiscarea unei autoutilitare.

„Acţiunea s-a derulat în baza protocolului de colaborare „Bihor Curat”, încheiat între Instituţia Prefectului Judeţului Bihor, Consiliul Judeţean Bihor, Garda de Mediu Bihor şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bihor.

Mijlocul auto confiscat este o autoutilitară marca Mercedez Benz Sprinter, an fabricaţie 2014, iar conducătorul acesteia este o persoană fizică cu domiciliul în comuna Lugaşu de Jos”, transmit, printr-un comunicat de presă, reprezentanții Gărzii de Mediu Bihor.

Potrivit acestora, conducătorul mașinii a început abandonarea de deşeuri în imediata apropiere a unei balastiere de pe raza UAT Ţeţchea şi a DJ 108I.

„În autoutilitară se găsea o cantitate de circa 6 mc de deşeuri municipal amestecate (textile, materiale plastice, hârtie etc). Autoutilitara a fost confiscată şi a fost predată în custodia UAT Ţeţchea după sigilarea acesteia de către comisarii Gărzii de Mediu Bihor. Conducătorul autoutilitarei a fost sancţionat şi cu amendă contravenţională în valoare de 30 000 lei şi va suporta cheltuiala transportului acestor deşeuri de către o firmă autorizată la depozitul ecologic de deşeuri”, se mai menționează în document.

Bărbatul ar fi scăpat mult mai ieftin decât amenda primită, dacă ar fi transportat aceste deșeuri către depozitul ecologic de deșeuri, în condițiile în care depunerea unei tone de deşeuri amestecate l-ar fi costat sub 90 de lei.