Ca urmare a unei sesizări din data de 7 martie 2021, o echipă de comisari ai Gărzii de Mediu Bihor s-a deplasat în localitatea Uileacu de Criş, unde a identificat o deversare de deşeuri de vopsea lavabilă de culoare roşie, direct în rigola stradală pluvială.

„Aceste deşeuri, în cantitate de circa 15 l, au fost antrenate pe o lungime de circa 200 m, până la intersecţia dintre şoseaua naţională şi şoseaua către Derna. S-a identificat faptul că evacuarea provine din gospodăria unei persoane fizice”, transmite, printr-un comunicat de presă, Garda de Mediu Bihor.

Potrivit documentului, pentru remedierea neconformităţii identificate, a fost stabilită măsura de igienizare a rigolei stradale până în data de 12 martie.

„Astfel, persoana fizică identificată a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 3.000 lei, pentru nerespectarea prevedrilor Legii 211/2011 privind regimul deşeurilor”, mai transmit reprezentanții GNM Bihor.

Comisarii Gărzii de Mediu Bihor atrag atenția că este strict interzisă deversarea în canale deschise (rigole stradale) a apelor fecaloid-menajere și a celor cu conținut toxic.