Greva angajaţilor din Casele de Pensii a fost suspendată miercuri seară, după ce sindicaliștii s-au întâlnit la Palatul Victoria cu premierul şi cu ministrul Muncii.

Consiliul Național al Federației Sindicatelor din Ministerul Muncii, reunit în ședință extraordinară, a hotărât, pe baza consultării organizațiilor membre, suspendarea grevei începând cu data de 4 decembrie, în urma negocierilor de la nivelul Guvernului României, pe perioada desfășurării acestora.

“Următoarea întâlnire va avea loc luni, ora 11.00, la sediul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, unde va fi stabilit calendarul în vederea soluționării revendicărilor formulate de organizația noastră, în calitate de organizație reprezentativă. Suspendarea grevei reflectă dorința noastră de a prioritiza soluțiile constructive și de a evita orice impact negativ asupra serviciilor prestate pentru beneficiari”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Federaţia Sindicatelor din Ministerul Muncii.

În urma discuţiilor, greviştii au obţinut promisiunea unei egalizări a salariilor între casele de pensii din teritoriu şi Casa Naţională.

“Mulțumim opiniei publice pentru înțelegere și reprezentanților mass-mediei pentru profesionalism, pentru preocuparea în vederea relatării acțiunilor noastre, cât și pentru prezența în mijlocul colegilor noștri din toată țara. Toate acestea au făcut posibil ca mesajele noastre să fie accesibile publicului larg. Apreciem înțelegerea manifestată de toate părțile, considerăm că societatea trebuie informată corect, în acord cu valorile și principiile care ne definesc ca organizație. Aceste dificultăți prezentate opiniei publice sunt aspecte pe care organizația noastră le cere a fi rezolvate pentru activitatea profesională, soluțiile identificate și aplicate conduc, în mod implicit, la îmbunătățirea timpului de răspuns la nevoile beneficiarilor noștri. Vom menține transparența pe parcursul procesului de negociere”, menţionează reprezentanţii greviştilor.