Hala din Piaţa Ioşia, pregătită pentru sacrificarea mieilor
În mai puţin de o săptămână îşi va deschide porţile hala special amenajată în Piaţa Ioşia pentru activitatea de sacrificare a mieilor. Azi, inspectorii DSVSA Bihor vor verifica spaţiul în care urmează să fie sacrificate animalele.
Potrivit informaţiilor oferite de către reprezentanţii RAPAS, sacrificarea şi vânzarea mieilor în Piaţa Ioşia va debuta marţi, 30 martie, începând cu ora 7.00. Timp de cinci zile, în intervalul orar 7.00-19.00, orădenii vor avea posibilitatea să-şi aleagă un miel de la comercianţi, după care îl vor preda măcelarilor care îl vor sacrifica, pe loc, în spaţiul special amenajat în hala din piaţă. Ca şi în ultimii ani, sacrificarea animalelor se face prin asomare, RAPAS punând la dispoziţia măcelarilor două asomatizoare, acestea urmând să fie folosite doar de electricienii RAPAS. Totodată, RAPAS a pregătit un loc pentru 50 de ţarcuri, fiind aşteptaţi aproximativ 50 de comercianţi. Aceştia vor plăti 10 lei/cap de miel vândut. În schimb, sunt aşteptaţi 20 de măcelari, taxa pe care vor trebui să o achite aceştia urmând să fie stabilită în aceste zile de către conducerea RAPAS. Anul trecut, valoarea ei a fost de 20 lei/zi. "În perioada 30 şi 31 martie, respectiv 1, 2 şi 3 aprilie hala din Piaţa Ioşia va funcţiona în regim de abator. Programul de sacrificare este de la 7.00 la 19.00. În prezent se fac lucrări de igienizare a spaţiului, urmând ca joi (azi - n.r.) să primim vizita inspectorilor DSVSA", ne-a declarat Florin Alexandru, purtător de cuvânt al RAPAS. Anul trecut, ciobanii au cerut câte 10 de lei/kilogramul de miel, însă, spre final, preţul a scăzut cu un leu-doi.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.