Cu o tradiție de peste 10 ani, evenimentele „24 de ore pentru un zâmbet” au loc anual, la începutul lunii decembrie. Anul acesta, scopul acțiunilor caritabile este sprijinirea copiilor diagnosticați cu autism.

„Fiind un eveniment caritabil, de fiecare dată am ales o cauză prin care putem să ajutăm cât mai multe persoane, preferabil copii. În ultimii trei ani, cauzele noastre au fost dedicate copiilor din centrele de plasament, din dorința de a da posibilitatea acestora să beneficieze de condiții cât mai bune de creștere. Împreună cu asociații locale sau cu autoritățile locale, am găsit și implementat cele mai potrivite cauze”, anunță reprezentanții Clubului Sportiv Xterra Sport Bihor, organizatorii evenimentului.

Tot de trei ani, „24 de ore pentru un zâmbet” are loc în aer liber, în Parcul I.C. Brătianu din Oradea. Participanții aleargă minimum o tură de parc, iar la final, primesc medalia evenimentului.

„24 de ore pentru un zâmbet” va fi anul acesta pentru copii diagnosticați cu autism. Pentru aceasta, a fost dezvoltat un parteneriat cu Asociația Pyramid Learning Center, asociație a cărui scop principal este acela de a ajuta copii să fie integrați cât mai repede și bine în sistemul educațional clasic.

„Organizăm acest eveniment cu scopul de a putea oferi copiilor cu nevoi speciale acces la una dintre terapiile ce înregistrează rezultate foarte bune, terapie de altfel indisponibilă în zona aceasta. Terapia 3C este o metodă ce vizează dezvoltarea psihomotrică a persoanelor cu tulburare din spectrul autist și nu numai. Prin intermediul terapiei 3C se construiesc comportamente adaptative bazate pe abilități psihomotrice de bază”, mai transmit organizatorii.

Copilul ajunge să își conștientizeze propriul corp, să își dezvolte coordonarea, orientarea și abilități ce pot fi transferate cu ușurință în abilitatea de duce o viață independentă.

„Obiectivul nostru este să asigurăm calificarea a cel puțin doi specialiști și achiziția tuturor materialelor necesare pentru Terapia 3C la începutul anului viitor”, menționează reprezentanții Clubului Sportiv Xterra Sport Bihor.

Toți cei care doresc să contribuie cauzei caritabile sunt invitați să se înscrie pe pagina web a evenimentului https://xterrasport.ro/caritate/ro/

Doritorii pot participa individual, dar familiile, companiile, asociațiile sportive sau grupurile de prieteni se pot organiza și înscrie ca echipe, iar numărul este unul flexibil.

Înscrierile online se vor închide cu două zile înainte de start.Pe perioada desfășurării evenimentului, participanții se vor putea înscrie și la fața locului. Donația percepută pentru participarea la eveniment este de 100 lei pentru fiecare participant, fie că acesta face parte dintr-o echipă sau dacă este la individual.

„24 de ore pentru un zâmbet” va avea loc între 15 decembrie, ora 12.00, la prânz, și 16 decembrie, ora 12.00. Participanții pot să-și înceapă alergarea în orice moment din perioada menționată, dar trebuie să se prezinte cu aproximativ 15 minute înainte pentru înregistrare și pentru ridicarea cip-ului de cronometrare.

Participanții vor avea de parcurs cel puțin o tură a pistei de alergare din Parcul I.C. Brătianu, iar la final, vor primi medalia evenimentului. Deoarece este totuși un eveniment cu caracter sportiv, la final, se vor premia următoarele categorii: Cei mai mulți km - individual feminin: primele 3 locuri; Cei mai mulți km - individual masculin: primele 3 locuri; Cei mai mulți km - echipe: primele 3 locuri; Cea mai rapidă tură - individual feminin: primele 3 locuri; Cea mai rapida tură - individual masculin: primele 3 locuri; Cei mai mulți participanți din cadrul unei echipe: primul loc.