Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică de Oradea, dorește ca, anul viitor, să construiască un nou centru pastoral, pentru formarea și educarea copiilor și tinerilor.

„Ascultând și urmând îndemnul Mântuitorului din Evanghelia de la Matei 19,14 - „Lăsaţi copiii să vină la Mine, că a unora ca aceştia este Împărăţia cerurilor” - ne dorim ca, în anul 2021, să construim încă o „oază”, pentru formarea și educarea copiilor și tinerilor, care, în același timp, va fi deschisă tuturor grupurilor parohiale, oratorii, cercetași, scout, asociații și nu numai”, transmit reprezentanții Biroului Pastoral Eparhial pentru Laici din cadrul Episcopiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolică de Oradea.

„Această oază va fi și un semn de renaștere a Stațiunii Stâna de Vale, un proiect mult dorit și așteptat de Biserica noastră și de către toți cei care iubesc muntele și natura”, menționează aceștia.

Noul centru pastoral va avea o capacitate de peste 35 de locuri de cazare, sală de mese, sală de conferințe, sală multifuncțională, sală profesorală și didactică pentru școala în natură, precum și terase – refugiu pentru turiștii în tranzit care doresc să facă un popas de odihnă sau servirea mesei.

Proiectul va fi susținut de episcopie și mai mulți binefăcători din țară și străinătate, însă, întrucât costurile de realizare sunt ridicate, orice persoană care dorește și are posibilitatea, se poate implica financiar în acest proiect.

„Întrucât costurile de realizare a unui asemenea proiect sunt ridicate, dorim să apelăm la bunăvoința fiecărei persoane de bine în a sprijini financiar, prin acțiuni de strângere de fonduri sau de voluntariat, să participe la realizarea acestui Centru formativ pentru copiii și tinerii noștri. Mulțumim Domnului și tuturor binefăcătorilor care s-au anunțat deja în susținerea acestui proiect. De asemenea, mulțumim tuturor celor care cred în misiunea Bisericii de a educa tinerele vlăstare și de a forma viitori cetățeni și credincioși responsabili ai societății noastre”, mai transmit reprezentanții Biroului Pastoral Eparhial pentru Laici.