Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Bihor organizează Bursa generală a locurilor de muncă în data de 7 aprilie, între orele 9.00-16.00, la Centrul de afaceri Trade Center Oradea, lângă Lotus Center.

 

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă sau cei care doresc să-și schimbe actualul loc de muncă sunt așteptați la Bursa generală a locurilor de muncă, care va avea loc în data de 7 aprilie, la Trade Center Oradea. Evenimentul reprezintă cea mai bună oportunitate pentru orădenii aflați în căutarea unui job de a cunoaşte piaţa muncii, de a studia ofertele de locuri de muncă şi a opta pentru cea mai potrivită, în conformitate cu pregătirea profesională sau, dimpotrivă, de a se reorienta spre alte domenii de activitate, cu perspective de angajare în viitor. Angajatorii care vor participa la această Bursă vor avea prilejul să-şi recruteze personalul direct, fără intermediari, în funcţie de cerinţele concrete ale locului de muncă pe care îl oferă.

„Obiectivul nostru este de a facilita întâlnirea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă cu angajatorii din județul Bihor. Pe de o parte, vrem să ajutăm persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă să-şi găsească un job pe măsura pregătirii, calificării şi experienței lor profesionale, iar pe de altă parte, vrem să venim și în sprijinul agenților economici pentru a-și selecta și angaja resursele umane de care au nevoie”, spune Békési Csaba, directorul executiv al AJOFM Bihor. Rata șomajului în Bihor este sub 3%, numărul șomerilor indemnizați înjumătăţindu-se. Astfel, de la 3.090 de șomeri indemnizaţi, câți erau în urmă cu doi ani, în 2016, la sfârșitul lunii noiembrie, a scăzut la 1.739. Și numărul șomerilor neindemnizaţi a scăzut dar nu atât de mult, de la 6.447, în urmă cu doi ani, la 6.038, în 2016.

„Estimăm că oferta angajatorilor va fi, şi de această dată, una generoasă, şi vom avea peste 1500 de locuri de muncă vacante. În plus, cei care vor participa la bursă vor putea beneficia de consiliere personalizată şi orientare în carieră, precum şi de informaţii utile privind cursurile de formare profesională organizate de agenţia noastră. După reuşita burselor organizate de agenţia noastră, avem speranţa că şi Bursa generală a locurilor de muncă din aprilie va fi un real succes şi  vom reuşi, astfel, să dovedim, încă odată, că suntem o instituţie modernă şi flexibilă, care are capacitatea de a răspunde provocărilor de pe piaţa muncii”, mai spune directorul AJOFM Bihor.

Ca o noutate, în acest an, printr-un parteneriat încheiat cu ITM Bihor, organizatorii vor oferi, în cadrul unui stand dedicat în acest sens, informare și consiliere, atât persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, cât și companiilor prezente la eveniment.