Chiar dacă nopţile toride de vară n-au venit încă, sute de tineri din Oradea au ieșit să vadă un film proiectat în aer liber. Evenimentul a avut loc în campusul Universității din Oradea, iar tinerii, în jur de 200 la număr, s-au adunat având același scop, de a dona pentru Denisa.

Asociația Studenților Economiști din Oradea cu sprijinul Universității din Oradea au pus bazele unui nou proiect, de această dată unul de suflet. Din colegialitate, empatie, dar mai ales prietenie, tinerii voluntari au organizat miercuri, 6 iunie 2018, o seară de film caritabilă, având dorința de a strânge o sumă de bani pentru a o ajuta pe tânăra Denisa Lăzău, studentă la medicină, care suferă de o formă rară de leucemie.

Atmosferă prietenoasă, muzică de calitate, film atent selecționat, bunătăți proaspete, dar și prieteni adevărați sunt elementele definitorii ale evenimentului desfășurat în incinta campusului Universității din Oradea. Un ecran uriaș, în fața căruia o mulțime de pături au colorat spațiul verde din zona lacului, a alcătuit decorul care i-a întâmpinat pe cei peste 200 de participanți la seara de film. Pentru a îndulci atmosfera, studenții de la medicină și-au amplasat un stand și au preparat, pe loc, gogoși și clătite proaspete, cu diferite arome, care au fost, la rândul lor, vândute în scopul obținerii mai multor fonduri bănești.

Evenimentul a început în jurul orei 21.00, când rând pe rând și-au făcut apariția spectatori care erau atât din rândul studenților, profesorilor, elevilor, cât și doritori care voiau să participe la strângerea de fonduri. Filmul ales, o producție italiană - „Perfetti sconosciuti”, care ilustrează povestea a şapte tineri care își dezvăluie secretele -, a fost pe placul publicului și a stârnit hohote de râs din partea acestuia. Uniți de același scop, toți cei prezenți au donat pentru tânăra studentă.

Denisa este bolnavă de la vârsta de 13 ani, însă boala acesteia a recidivat după fiecare încercare de tratament. După ce a încercat și transplantul de măduvă, de la mama sa, s-a ajuns la concluzia că în momentul de față nu mai funcționează nicio formă de tratament pe teritoritul Europei, astfel, dosarul tinerei a fost acceptat de un spital privat din Statele Unite ale Americii, unde urmează să meargă pe 19 iunie.

Comunitatea studențească sprijină acest caz și încearcă la fiecare eveniment să obțină resursele financiare necesare pentru a-i oferi un ajutor tinerei studente, a cărui tratamet atinge suma de 200.000$.

Seara de film caritabilă s-a dovedit a fi un succes, strângându-se suma de 4.539 lei și 10 euro.

„Evenimentul s-a remarcat prin spiritul civic și dorința de a aduce un plus de valoare comunității orădene printr-un gest nobil întreptat spre colega noastră Denisa, studentă la medicină. Acesta a fost unul inedit și de noutate pentru studenții Universității din Oradea. Am reușit să petrecem timp de calitate împreună și, în același timp, să facem un bine”, ne-a declarat Adrian Abrudan, președintele Asociației Studenților Economiști din Oradea.

Evenimentul a fost susținut de Uniunea Studenților din România și asociațiile afiliate: Uniunea Studenților din Oradea, Asociația Studenților Farmaciști din Oradea, Asociația Studenților Mediciniști din Oradea, Asociația Studenților Ingineri din Oradea, Asociația de Responsabilizare și Dezvoltare a Tineretului Oradea, Asociația Studenților și Elevilor Basarabeni – Oradea, precum și de ELSA Oradea, Asociația Studenților la Psihologie – Oradea, Studenții senatori și AIESEC Oradea. Ecranizarea și sunetul au fost asigurate de Top Sound, iar fotografiile au fost realizate de Oradealife.ro.