Asociația pentru copii și tineri cu dizabilități Bonitas organizează, în perioada 18-20 mai, la Centrul de Educație Incluzivă Bonitas, Oradea, cursuri pentru a deveni terapeut în domeniul terapiei asistate de animale.

Asociația pentru copii și tineri cu dizabilități Bonitas organizează, în cadrul proiectului „Câinele de terapie - sprijin în educație”, finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de Act for Tomorrow, cursuri pentru a deveni terapeut în domeniul terapiei asistate de animale.

„Scopul cursului este ca participanții să dobândească cunoștințe teoretice și practice, pe care le vor putea aplica în propria activitate educațională. Participanții vor avea ocazia să cunoască posibilitățile pedagogice inerente sesiunilor asistate de câini, iar angajamentul lor față de metoda asistată de câini să se consolideze”, anunță organizatorii cursurilor, menționând că la curs nu este necesar să aduceți câine. 

Cursurile sunt accesibile tuturor cadrelor din județ și județele limitrofe. După finalizarea cu succes a programului de pregătire, participanții vor putea folosi în mod eficient câinele ca ajutor în domeniul corespunzător educației lor, pentru îmbunătățirea abilităților. Sunt recomandate pentru: educatori, învățători, profesori, profesor de educație specială, logoped, psiholog, kinetoterapeut, profesor de sprijin Cursurile se țin în perioada 18-20 mai, la Centrul de Educație Incluzivă Bonitas, Oradea, Str. Republicii nr. 33.