La Biblioteca Virtuală Elit din Oradea, se desfășoară, în aceste zile, Tabăra de vară „Ceata lui Pițigoi”. Evenimentul are loc în cadrul proiectului „Cetățeni activi la puterea a treia”.

Deschiderea oficială a taberei a avut loc luni, 2 august, cu prezentarea copiilor și înscrierea acestora în tabără.

În cadrul programului, se derulează o serie de activități interesante de educaţie şi formare a aptitudinilor, a comportamentului individual și în colectivitate, la care se adaugă activităţi ocupaţionale, de dezvoltare a abilităților, activități de creaţie, de educație sanitară, de educație împotriva violenței, precum şi activități cultural - artistice susținute de: prof. Ecaterina Grecu, Julia Crețu, Laura Crețu, prof. psiholog dr. Alin Crețu, prof. psiholog dr. Crina Crețu, prof. Eugenia Drăgoi, prof. Maria Elvira Vancea, comisar şef de poliţie Ioana Indrieş, din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, prof. Carmen Dinescu, actorul Florin Tripa și prof. Maria Elvira Vancea.

„În principal, intenția noastră este ca copiii rămași singuri acasă, în perioada vacanței de vară, să aibă parte de un program instructiv - educativ și de divertisment plăcut, pentru a nu fi cooptați în tot felul de grupuri și nici să nu stea toată ziua în fața tabletei sau a televizorului”, ne-a declarat coordonatoarea proiectului, ing. Miorița Săteanu, cetățean de onoare al municipiului Oradea. Partener în proiect este prof. Mirela Silaghi, asistent coordonator, directorul Bibliotecii Virtuale Elit.

Tabăra se desfășoară până în 13 august, la Biblioteca Virtuală Elit din Oradea (B-dul Dacia nr. 106, Bloc AM5). Programul are loc între orele 10.00 - 13.00, iar părinții sau însoțitorii copiilor pot asista la activități.

Închiderea activităților taberei „Ceata lui Pițigoi” și acordarea diplomelor de participare pentru copiii participanți vor avea loc vineri, 13 august.