Uniunea Județeană a Pensionarilor Bihor-Oradea, prin proiectul „Cetățeni activi la Puterea a Treia”, derulează, începând de astăzi, 23 iulie, o serie de evenimente menite să scoată în evidență importanța bunicilor și a străbunicilor în viața famiilor și a comunității noastre.

 

„Față de aceasta, am considerat că este oportun și  important să desfășurăm mai multe activități dedicate sărbătorii bunicilor și a străbunicilor. Adresăm felicitări și mulțumiri tuturor celor care, fiecare în felul lui, a contribuit la creșterea și educarea copiilor, nepoților și a strănepoți lor, precum și la progresul dezvoltării țării noastre prin activitatea din câmpul muncii”, menționează Miorița Săteanu, coordonator proiect.

Cu această ocazie, vor avea loc mai multe întâlniri care să evidenţieze prețuirea comunității pentru bunicii și străbunicii noștri, în diferite centre rezidențiale, în Centrul Social Mutifuncțional DASO, în unități de culte religioase. De asemenea, vor avea loc vizite la domiciliul persoanelor singure.

Activitățile se vor desfășura sub genericul „Bunici, vă datorăm respect și multă iubire”, după următorul program: marți, 23 iulie, de la ora 11.00, la Centrul  rezidențial „Casa Maria”din Paleu; miercuri, 24 iulie, de la ora 11.00, la Centrul rezidențial „Casa Ghica” din Burzuc; joi, 25 iulie, de la ora 11.00, la Centrul  rezidențial „Casa Frențiu” Oradea.

Pentru realizarea unui dialog între generații, activitățile vor fi sprijinte de recitatorii - elevi Anton Dumitru, Roxana Dumitru, Matei Petruța și Matei Popa, de prof. Aurel Horgoș, Florica Mera, Silvia Bodea Sălăjan, prof. Ecaterina Grecu, Florica Bernad, Victoria Iuga, Dan Iuga, precum și de intrepreții: Natalia Mendre - elevă, prof. Maria Matei, interpretul Adrian Bojan și prof. Ioan Fluieraș.