Solicitanţii de locuinţe sociale aflate în administrarea Municipiului Oradea pot depune cereri însoţite de acte doveditoare la sediul Administraţiei Sociale Comunitare Oradea, Serviciul Relaţii cu Publicul, în perioada 1 - 30 septembrie 2017.

 

Începând cu acest an, Administraţia Socială Comunitară Oradea va organiza sesiunea de depunere a solicitărilor  în vederea închirierii locuinţelor sociale aflate în administrarea Direcţiei Patrimoniu Imobiliar din cadrul Primăriei Municipiului Oradea. Cererile, însoţite de acte doveditoare pot fi depuse la sediul ASCO, Servicul Relaţii cu Publicul, în perioada 1 - 30 septembrie. Cererile pentru solicitare de locuinţe sociale vor fi analizate, până la data de 1 noiembrie a anului în curs, de către Comisia de analiză a solicitărilor de locuinţe, care va trimite spre aprobare Consiliului Local lista cuprinzând solicitanţii eligibili să primească în anul următor o locuinţă socială, în ordinea de prioritate stabilită.

Municipalitatea orădeanp a stabilit că pot beneficia de locuinţe sociale următoarele categorii de persoane: persoanele şi familiile evacuate sau care urmează a fi evacuate din locuinţele retrocedate foştilor proprietari; tinerii care au vârsta de până la 35 de ani; tinerii proveniţi din instituţii de ocrotire socială şi care au împlinit vârsta de 18 ani; invalizii de gradul I şi II şi persoanele cu handicap; pensionarii; veteranii şi văduvele de război; beneficiarii prevederilor Legii recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, precum şi faţă de persoanele care şi-au jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987 nr. 341/2004, cu modificările şi completările ulterioare, şi ai prevederilor Decretului-lege nr. 118/1990  privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, alte persoane sau familii îndreptăţite.

Nu pot beneficia de locuinţe sociale, în vederea închirierii persoanele sau familiile care deţin în proprietate o locuinţă; au înstrăinat o locuinţă după data de 1 ianuarie 1990; au beneficiat de sprijinul statului în credite şi execuţie pentru realizarea unei locuinţe; deţin, în calitate de chiriaş, o altă locuinţă din fondul locativ de stat, construită prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe sau în proprietatea privată a unei unităţi administrativ-teritoriale din România.