În evidențele Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor figurează astăzi, 10 aprilie, 190.228 contracte individuale de muncă active, din care numărul contractelor individuale de muncă suspendate la nivelul județului fiind de 38.824.

ITM Bihor a trimis un comunicat de presă privind numărul contractelor individuale de muncă suspendate la nivelul județului Bihor.

Astfel, potrivit documentului, azi, 10 aprilie, în evidențele Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor, figurează 190.228 contracte individuale de muncă active, din care numărul contractelor individuale de muncă suspendate la nivelul județului - 38.824.

„Motivele de suspendare a contractelor individuale de muncă sunt cele prevăzute la art. 50,51,52,54 din Legea nr.53/2003 Codul Muncii (exemplu șomaj tehnic; carantină; forţă majoră; concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la doi ani sau, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea vârstei de trei ani; concediu paternal; concediu fără plată; precum și toate dispozițiile în vigoare în perioada de urgență etc.)”, explică Marius Rotar, inspectorul şef al ITM Bihor.

Informaţii suplimentare privind relațiile de muncă în contextul coronavirus, la nivelul județului Bihor, se pot afla consultând site-ul ITM Bihor (www.itmbihor.ro), dar şi apelând numărul de telefon: 0741-059.086.