Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor au efectuat un control joi, la cantina Spitalului Municipal Dr. „Gavril Curteanu” din Oradea, unde au fost descoperite mai multe nereguli, mare parte dintre ele deja remediate.

Potrivit managerului unităţii sanitare, Dacian Foncea, activitatea cantinei nu a fost suspendată.

„A venit în control o echipă a DSVSA care a găsit la bucătărie două tipuri de probleme. Problemele legate de curăţenie au fost deja remediate, iar în privinţa problemelor structurale, cum ar fi înlocuirea unor plăci de faianţă sau a pardoselii, am primit un termen de 30 de zile pentru rezolvare. Activitatea bucătăriei nu a fost suspendată dar luăm în serios lucrurile. Trebuie să respectăm normele dispuse de DSVSA”, a declarat managerul Spitalului Municipal, Dacian Foncea. Pentru că de joi şi până vineri dimineaţă, mai mulţi angajaţi au făcut curăţenie generală, dezinsecţia şi dezinfecţia, conform măsurilor dispuse, cina de joi şi micul dejun de vineri  au fost servite reci. După ce curăţenia s-a terminat, managerul unităţii sanitare a depus la DSVSA, vineri dimineaţa, o notă de conformare.  "Controlul pe care l-au făcut inspectorii noştri la Spitalul Municipal a fost unul tematic, s-au găsit cele două tipuri de probleme, iar în această dimineaţă a fost înregistrată la noi nota de conformare. Urmează să facem o nouă verificare în urma acestui demers, pentru a ne convinge că s-a făcut curat. Dacă da, cantina îşi poate relua activitatea, iar în perioada următoare să înlăture şi celelalte deficienţe", a precizat dr. Remus Moţoc, directorul DSVSA Bihor. Pe de altă parte, managerul Spitalului Municipal a subliniat faptul că bucătăria unităţii are probleme fundamentale şi că această problemă este luată în serios şi analizată, luându-se în calcul inclusiv externalizarea unora dintre serivicii, mai exact a prânzului.