În jur de 70 de copii au participat vineri, 18 octombrie, la cea de-a XIV-a ediție a Cupei Toamna Oradeană la fotbal, eveniment organizat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Bihor, în parteneriat cu Liceul cu Program Sportiv Bihorul, Asociația Județeană de Fotbal, Universitatea din Oradea și Select Catering.

 

La această competiție sportivă au participat șase echipe, după cum urmează: Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad, Centrul de Plasament „Arany Janos” – Ungaria, Fundația „Copiii Dragostei” din Popești – Bihor, Centrul de Plasament Bratca și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Orizont din Oradea.

Evenimentul a avut loc vineri, începând cu ora 10.00, la Liceul cu Program Sportiv Bihorul. După o competiție deschisă, plină de sportivitate și fair-play, pe locul I s-a clasat DGASPC Bihor, pe locul II – DGASPC Arad, iar pe locul III - Centrul de plasament „Arany Janos” – Berettyoujfalu, Ungaria.

La final, au fost acordate premiile oferite de organizatori, care au constat în cupe, medalii, diplome și mingi profesionale. Participanții au sărbătorit, apoi, evenimentul la Cantina Universității din Oradea.

„Scopul acestui eveniment este acela de a pune în valoare calitățile motrice ale copiilor, spiritul de competiție sportivă,

popularizarea fotbalului pentru copii, promovarea fair-play-ului, descoperirea talentelor, formarea și menținerea legăturilor de prietenie și sportive județene, naționale și internaționale”, ne-a declarat Ștefan Goția, purtătorul de cuvânt al DGASPC Bihor.

„Prin participarea la astfel de competiții, tinerii au posibilitatea să deprindă noi abilități de conviețuire și relaționare în comunitate și să se bucure de gustul succesului, obținut prin dăruire, spirit de echipă și sportivitate”, a menționat interlocutorul nostru.