Cea de-a VII-a ediție a proiectului „Oradea donează o pâine” va avea loc joi, 25 iulie, între orele 16.00-18.00, în cinci puncte de distribuție din municipiul de pe Crișul Repede.

 

Proiectul „Oradea donează o pâine” se rezumă la două categorii de oameni: cei care din puținul lor doresc să ofere o pâine, aducând-o în punctele de distribuție anunțate de organizatori, și cei care, din necesitate, se opresc să-și ia o pâine din cutia amplasată în aceste puncte.

„Suntem o mișcare a câtorva cetățeni din oraș, persoane fizice, scopul nostru fiind acela de a oferi minimul existențial, o pâine, în mod gratuit, unei persoane care, în momentul respectiv, chiar are nevoie de ea. Persoanele care pot beneficia nu aparțin anumitor pături sociale, etnii, religie, vârstă etc”, explică Alex Petricaș, inițiatorul proiectului „Oradea donează o pâine”.

Potrivit acestuia, grupul de inițiativă este format exclusiv din oameni simpli, uniți doar de intenția bună de a ajuta.

„Dorim să amintim faptul că pâinile ce vor rămâne în urma evenimentului, vor fi distribuite comunității din Dumbrava coordonată de Viorel Pașca, cel care ajută și îngrijește un număr de peste 400 de suflete fără adăpost, oferindu-le un cămin, căldură și iubire. Încercăm, printr-un gest mărunt, dar atât de necesar, să fim lumina din sufletele celor ce au nevoie de noi. Ne dorim ca alături de dumneavoastră să lăsăm în urma noastră o lume mai bună și un strop de culoare. Nu suntem ONG, nu aparținem niciunui cult religios, nu suntem sponsorizați de nimeni”, subliniază Ana-Maria Cania, organizator al evenimentului.

La această ediție, punctele de distribuire a pâinii vor fi următoarele: Piața Rogerius, Piața Decebal, Oradea Plaza, Bisericuță (Nufărul) și Arena Antonio Alexe (stația de autobuz).

Cei care doresc să se implice cât mai mult în acest proiect o pot face și ca voluntari, timp de două ore, transmițând această intenție în scris, pe adresa de e-mail: oradeadoneazaopaine@yahoo.com sau pe pagina de facebook a evenimentului.