O nouă ediție a proiectului „Oradea donează o pâine” va avea loc în 25 iulie, între orele 15.00-17.00.

Proiectul „Oradea donează o pâine” se rezumă la două categorii de oameni: cei care, din puținul lor, doresc să ofere o pâine aducând-o în punctele de distribuție și cei care, având o necesitate, se opresc pentru a-și lua o pâine din cutia amplasată în aceste puncte.„Suntem o mișcare a câtorva cetățeni din acest oraș, persoane fizice, scopul nostru fiind de a oferi minimul existențial, o pâine, în mod gratuit, unei persoane care, în momentul respectiv, are nevoie de ea. Persoanele care pot beneficia nu aparțin anumitor pături sociale, etnii, religie, vârstă, etc.”, anunță organizatorii evenimentului.

Grupul de inițiativă este format exclusiv din oameni simpli, uniți cu intenția de a ajuta.

„ Împreună, putem crea un lanț de solidaritate și empatie în comunitatea orădeană. Nu suntem un ONG, nu aparținem nici unui cult religios sau coloratură politică, nu suntem sponsorizați de nimeni”, menționează organizatorii.

Punctele de distribuire vor fi: Piața Rogerius, Piața Decebal, Oradea Plaza, Bisericuță (Nufărul), iar al cincilea punct mobil, Livela (autogară).

„Ne dorim ca acest proiect să continue și să aibă o ritmicitate lunară, pentru a putea ajuta cât mai mulți oameni: familii, copii, azile de bătrâni, centre de copii, oameni cu nevoi speciale etc. În acest sens, invităm, în continuare, populația orădeană să ofere, în măsura posibilității, acest minim existențial, o pâine, celor aflați cu adevărat în nevoie.

Toți cei care doresc se pot implica ca voluntari, deoarece cu cât suntem mai mulți cu atât mai bine, implicarea contează”, concluzionează inițiatorii proiectului.

Orice ajutor, indiferent care ar fi el, este binevenit, și este așteptat la adresa oradeadoneazaopaine@yahoo.com. De asemenea, puteți să scrieți pe pagina de facebook https://www.facebook.com/oradeadoneazaopaine/ sau să sunați la numărul de telefon 0733-633.508.