La zece ani de la primul eveniment caritabil „24 de ore pentru un zâmbet”, organizatorii vor organiza, vineri și sâmbătă (9-10 decembrie), o nouă ediție.

 

Această ediție este a treia care se va desfășura în aer liber, pe pista de alergare din Parcul Brătianu, iar organizatorii speră ca vremea să fie favorabilă.

„Și în acest an vor participa sportivi care și-au propus să alerge toate cele 24 de ore sau distanțe ce depășesc cu bine un maraton, dar gândul lor este tot la scopul acestui eveniment.

De data aceasta, strângem bani pentru a putea organiza o tabără sportivă (sau tabere, de ce nu?) pentru copiii din centrele de plasament din Bihor. Cu ajutorul Asociației AMIA - Suflet de Copil, cu care am colaborat foarte bine și acum 2 ani, vom organiza această tabără și vom căuta să aducem cât mai multă fericire acestor copii. Scopul nostru comun este să acordăm copiilor cât mai multe șanse de a reuși în viață și de a schimba destine”, susțin reprezentanții clubului Xterra Sport Bihor.

Evenimentul va fi organizat fizic și virtual. Participarea fizică va fi individuală sau în echipe de câte 2-4 persoane. Startul se va da la ora 13.00, pe 9 decembrie, cu finișul pe 10 decembrie, la ora 13.00.

Cei care doresc să participe în format virtual își vor înregistra mai întâi alergarea și apoi vor furniza, în nota înregistrării, link-ul către aceasta.

Taxa de înregistrare pentru eveniment (100 de lei pentru individual, 200 de lei pentru o echipă de două persoane și 400 de lei pentru fiecare echipă de patru persoane) include prețul medaliei de finisher și donația către AMIA – Suflet de Copil.

După eveniment vor fi premiate: tura cea mai rapidă (individual feminin și individual masculin) și distanța cea mai lungă parcursă în 24h (individual feminin, individual masculin și în echipă).

Ca în fiecare an, vor fi cel puțin 3 participanți care doresc sa alerge toate cele 24 de ore, dar și alți peste 10 participanți care vor alerga distanțe de ultramaraton (peste de 50 km).

Indiferent de nivelul de pregătire, organizatorii așteaptă cât mai mulți participanți la eveniment, distanța minimă fiind de 1 km. Festivitatea de premiere va avea loc sâmbătă, 10 decembrie, la ora 13.30.