Kiwanis Art Oradea, asociație care sprijină copiii, s-a implicat, în cursul săptămânii trecute, în rezolvarea unui caz umanitar din Vârciorog. Asociaţia a ajutat o familie cu patru copii, din care trei au probleme de sănătate.

Familia care i-a impresionat pe membrii Kiwanis Art Oradea are patru copiii, din care două surori care suferă de diabet şi o fată care are probleme cu glanda tiroidă. Copiii au primit de la organizaţie câteva lucruri necesare: haine, jucării și cărți.

„Situația acestei familii, a fetelor bolnave, m-a impresionat întâi ca mamă și apoi ca  voluntar kiwanian”, povestește Diana Cîrmaciu, trezorierul Kiwanis Art Oradea. Sunt pe deplin conștientă că viitorul nostru stă în copii, iar un viitor împlinit, cu pace și cu prosperitate, poate fi construit sprijinind copiii, ajutându-i să se dezvolte sănătos, dându-le aripi să zboare”, a mai spus aceasta.

Sprijinul KAO s-a îndreptat în special spre sora cea mai bolnavă, prin oferirea unui aparat special - un sistem de monitorizare continuă a glicemiei transmitter GLO-pachet Guardian Lock out.

 „Este o poveste tristă despre o familie în care am văzut copii atinși de nenorocirea bolii, dar plini de veselie și iubire. Este și o poveste frumoasă despre câteva persoane inimoase, kiwanieni și nu numai, care au făcut mai mult decât a observa cu tristețe acest caz. Este o poveste minunată despre ce poate face Kiwanis, o asociaţia care, pentru a nu știu câta oară, aparent din nimic, a adus bucurie”, a declarat Carmen Polman, guvernator al Districtului Kiwanis România.

Actul de caritate a fost posibil datorită implicării membrelor KAO, dar și a mai multor donatori, cărora KAO le mulțumește - Cristina Bonica și SC Gerardani SRL.

„Familia are în continuare nevoie de ajutorul nostru pentru asigurarea lunară a consumabilelor aferente dispozitivului medical. Orice gest mic poate aduce bucuria și linistea în sânul acestei familii greu încercate”, a spus Carmen Ungur-Brehoi, membră a KAO. Cei care doresc să se alăture efortului KAO pot dona în conturile Asociației Kiwanis Art: pentru RON RO03BTRLRONCRT00W1352803 sau pentru Euro RO15BTRLEURCRT00W1352802.