Aproximativ 200 de pachete, în greutate totală de peste două tone, sunt pregătite și distribuite în aceste zile de grupul de sprijin permanent, de sponsorii, voluntarii și membrii Asociației salontane „Sfântul Nicolae - ocrotitorul săracilor”, condusă de preoteasa Dorina Marian, văduva preotului paroh Nicolae Marian.

Un pachet umanitar conține mai multe pungi cu făină, zahăr, orez, mălai, cozonac, pateuri, pachete cu șervețele umede și săpun lichid, în greutate de peste 10 kilograme, aceste alimente de bază și produse de igienă fiind împărțite în perioada Sărbătorilor Pascale catolice și ortodoxe la peste 200 de familii nevoiașe, aflate în monitorizarea asociației, în perimetrul municipiului Salonta.

Acțiunea umanitară a Asociației salontane „Sfântul Nicolae - ocrotitorul săracilor” a început joi, 9 aprilie, a continuat în Vinerea Mare a Paștelui catolic și reformat, și va continua în Săptămâna Mare a Paștelui ortodox, pe toată perioada lunii aprilie și în luna mai, atâta timp cât va fi decretată starea de urgență.

„Faptele caritabile, faptele credinței noastre ortodoxe sunt cele mai prețioase binecuvântări ale Asociației Sfântul Nicolae”, ne-a declarat preoteasa Dorina Marian, președinta asociației. La aproape doi ani de la adormirea în Domnul a preotului paroh Nicolae Marian - sufletul Asociației caritabile „Sfântul Nicolae - ocrotitorul săracilor” - membrii, susținătorii și voluntarii acestei organizații umanitare non-profit, cu sediul în Salonta, continuă faptele bune, urmând învățătura creștină „Dar din dar se face Rai!” Din totalul de peste 200 de familii nevoiașe vizitate de voluntarii asociației, anul acesta, peste 50 de familii sunt de etnie maghiară sau de alte etnii. Bordul de conducere al asociației solicită sprijinul tuturor bihorenilor inimoși, în susținerea acestui proiect caritabil și subliniază faptul că așteaptă în continuare donații, sponsorizări sau ajutor voluntar în distribuirea pachetelor cu alimente esențiale pentru familiile defavorizate din zona Salonta.

„Mulțumesc devotaților și mărinimoșilor membri ai Grupului de sprijin permanent al asociației noastre: domnului Constantin Neniu (Masedi Serv, consilier județean PNL), domnilor Vasile Crişan (SalPan) și Nelu Blăje (Bemina Oil), consilierului local Nicolae Ioan Boiț (PSD), familiei Liviu și Adriana Ciupe (Remat Invest), doamnei Alina Silaghi (director ADL Oradea), domnului Daniel Fărcuț (DiegoSky), familiei Dana și Alexandru Morgovan (Instal Plus), doamnei Katalin Schmith (NATO – Bruxelles) și domnului Adrian Leucuța (MelaMob), a ținut să precizeze președinta Dorina Marian. Asociația „Sfântul Nicolae - ocrotitorul săracilor” este onorată de sprijinul deosebit oferit de domnul primar Török László, care, an de an, a susținut toate proiectele umanitare derulate de noi. Mulțumesc sponsorilor generoși ai acestei acțiuni, domnilor Mauro Santi (Agrirofresh), Dorel Ungur (PetroCrisanaOil), doamnei Mariana Mara din comuna Avram Iancu, domnului Robert Erdei (ErdeiAgroInvest), avocatei Floare Cermian, economistei Stela Bulzan și altor suflete mari care doresc să-și păstreze anonimatul. Nu în ultimul rând, doresc să mulțumesc tinerilor noștri voluntari: Ramon Boiț, Răzvan Blăje, Neniu Constantin jr., Alexandra Popa (Alexandra Evenimente cu Stil), Monica Oraș, Marian Fărcuț, prof. Mihaela Crăciun, Iosif Varga și tuturor celor care au răspuns și vor răspunde în continuare apelului lansat de asociația noastră în aceste luni pentru susținerea persoanelor aflate în dificultate, pe întreaga perioadă a stării de urgență generată de coronavirusul SARS-COV2 care a produs pandemia de Covid-19. Cu speranță în suflet, vă dorim tuturor un Paște Binecuvântat de Dumnezeu cu sănătate în puterea credinței că Hristos a Înviat!”