Copiii din Centrul de Zi din Oradea au avut parte recent de o activitate educativă de ocrotire a sănătății, menținerea unui stil de viață sănătos și prevenirea diferitelor adicții.

„Acțiunea s-a derulat într-un mod atractiv, implicând diverse curiozități și descoperind cum funcționează și ce mistere ascunde corpul uman”, anunță, pe pagina de Facebook, reprezentanții Direcției de Asistență Socială Oradea.

Centrul de Îngrijire de Zi Oradea oferă copiilor de vârstă şcolară, încadraţi în învăţământul de masă, care provin din familii numeroase, monoparentale, dezorganizate, servicii sociale care constau în: îngrijire pe timpul zilei, acordarea a două mese pe zi, activităţi de tip after school, educaţie, recreere, socializare, activităţi privind dezvoltarea deprinderilor de viaţă şi orientare şcolară.

Beneficiarii serviciilor sociale acordate în centru sunt: copii de vârstă şcolară, încadraţi în învăţământul de masă şi părinţii copiilor cărora li se acordă prestaţii şi servicii destinate prevenirii separării lor; copii care au beneficiat de o măsură de protecție specială şi au fost reintegraţi în familie; copii care beneficiază de o măsură de protecţie specială; părinţii ai căror copii beneficiază de o măsură de protecţie specială; copii aflaţi în situaţie de dificultate sau de risc de excluziune socială (proveniţi din familii numeroase, monoparentale, dezorganizate, cu un nivel scăzut de educaţie), existând posibilitatea de abandon şcolar şi familial; alte categorii de persoane cu situaţii similare.

Activităţile desfăşurate cu copiii în cadrul centrului sunt diversificate, adaptate vârstei lor, nivelului şi potențialului lor de dezvoltare şi vin în sprijinul familiilor, prin promovarea unui model familial de îngrijire a copilului.

Serviciul social ,,Centrul de Îngrijire de Zi” funcţionează în subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea, centrul fiind direct subordonat directorului executiv al DAS Oradea.