În cadrul programului „Sănătatea mea”, la Centrul de Zi pentru copii, de pe Calea Clujului au fost organizate, pe tot parcursul lunii august, ateliere de prevenţie şi educare pentru sănătate, care au luat forma unor activităţi ludice adaptate capacităţilor de discernere a celor mici.

Pe parcursul celor patru zile de activităţi, copiilor din cadrul centrului le-au fost prezentate informaţii atât despre o alimentaţie sănătoasă, despre obiceiurile sănătoase, cât şi despre  importanţa mişcării, a sportului, prin exerciţii fizice de coordonare, pentru dezvoltarea echilibrului, exerciţii de atenţie etc.

Pentru „a creşte mari” şi cu o bună stare de sănătate, este necesară adoptarea unor obiceiuri corecte de la cele mai mici vârste. Unul dintre obiectivele centrului este încurajarea adoptării de către copii a comportamentelor favorabile sănătăţii şi bunăstării fizice, psihice şi sociale. Sensibilizarea copiilor faţă de regulile unei vieţi sănătoase le va permite să îşi dezvolte reflexele necesare în materie de prevenţie şi menţinere a sănătăţii.

„Mulţumim Asociaţiei Help&Care pentru sprijinul oferit comunităţii, prin desfășurarea de activități în domeniul sănătății, educației și nu în ultimul rând în domeniul social, și mulțumim celor implicați în acest proiect, și anume: domnul Vlad Silviu, medic primar ortoped, doamnele kinetoterapeut Fulop Julia și Matei Nicola, doamna Ghitea Timea, doctor în nutriție și dietetică patologică, doamna Sas Adascalitei Ioana, autoare, Caravana Medicilor și UPU Oradea”, se afirmă într-un comunicat al Direcției de Asistență Socială Oradea (DASO).

Centrul de Zi nou înființat în subordinea DASO, situat pe Calea Clujului, se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani, are o  capacitate de 60 de locuri, misiunea acestuia fiind prevenirea abandonului școlar, prin asigurarea pe timpul zilei a unor activități de îngrijire, educație, recreere - socializare, hrană, consiliere, dezvoltarea deprinderilor de viață independentă pentru copii, cât și a unor activități de sprijin, consiliere, educare pentru părinți.