Înconjurați de oameni frumoși și darnici, copiii din Centrul de Zi Oradea au avut, și-n acest an, un Crăciun de poveste.

„Le suntem recunoscători tuturor celor care au dat dovadă de generozitate în întâmpinarea Sărbătorilor de iarnă, fiind alături de copiii noștri din Centrul de Zi”, au transmis reprezentanții Direcției de Asistență Socială Oradea, care au ținut să mulțumească Auchan România, pentru pachețelele-cadou, pregătite și oferite cu mult drag pentru copii, și care le-au adus bucurii și multe zâmbete. De asemenea, au mulțumit Clubului Leo „Black Eagle” Oradea, care a oferit deliciosul desert legat de spiritul Crăciunului, și anume figurine de turtă dulce, mult adorate de copii.

„Sărbătoarea Crăciunului este și despre a dărui, iar noi îi apreciem mult pe toți cei care ne-au sprijinit să facem sărbătorile mai frumoase pentru copiii noștri dragi din Centrul de Zi”, au mai transmis reprezentanții DAS Oradea.

Centrul de Zi Oradea oferă copiilor de vârstă şcolară, încadraţi în învăţământul de masă, care provin din familii numeroase, monoparentale, dezorganizate, servicii sociale care constau în: îngrijire pe timpul zilei, acordarea a două mese pe zi, activităţi de tip after school, educaţie, recreere, socializare, activităţi privind dezvoltarea deprinderilor de viaţă şi orientare şcolară.

Activităţile desfăşurate cu copiii în cadrul centrului sunt diversificate, adaptate vârstei lor, nivelului şi potențialului lor de dezvoltare şi vin în sprijinul familiilor, prin promovarea unui model de educație și familial de îngrijire a copilului.