CSEI „Orizont” Oradea și Structura Tileagd și-au deschis joi, 16 martie, între orele 9.30 și 12.00, porțile, pentru vizitatori. Persoane interesate, elevi, părinți, colaboratori, au trecut pragul instituției, printr-o alee multicoloră, cu flori confecționate de copii.

După primirea oaspeților în sala profesorală, de către cadrele didactice și elevii costumați în costume tradiționale românești, directorul unității școlare, prof. Lăcrimioara Sipoș, împreună cu echipa organizatoare, au prezentat oferta educațională pentru anul școlar 2023-2024.

Participanții au vizitat apoi spațiile dedicate activităților instructiv-educative și corectiv-recuperatorii, trecând pe rând prin cabinetele de logopedie și kintoterapie, cabinetul medical, sala de stimulare senzorială, sala de formare a autonomiei personale, sala de sport și terenul de joacă, sălile de clasă, unde au putut observa pe viu modalitățile de lucru ale specialiștilor în munca cu elevii cu CES. Pe tot parcursul vizitei, părinții au primit răspunsuri concludente în ceea ce privește terapia și recuperarea copiilor cu dizabilități, dar și legate de facilitățile pe care școala le oferă.

„Elevii care se vor înscrie la unitatea noastră de învățământ, vor putea beneficia de activităţi şcolare şi extraşcolare desfăşurate de personal specializat: depistarea precoce a deficienţelor, tulburărilor, dificultăţilor; terapia tulburărilor de limbaj; terapia tulburărilor de comportament, orientare şcolară şi profesională, terapie educaţională  complexă şi integrată, acţiuni educativ-preventive: antidrog, antifumat, antiviolenţă etc., dar şi anumite beneficii privind asigurarea transportului, trei mese pe zi, sprijinirea familiilor elevilor nevoiași, precum şi asistenţă medicală şi socială. De asemenea, pentru elevii cu dificultăţi locomotorii şcoala are în dotare lift. Școala noastră este mereu deschisă pentru fiecare copil care are nevoie de servicii de specialitate, nu doar de „Ziua porților deschise”. Vă aștepăm oricând, cu mare drag”, se afirmă într-un comunicat al școlii.

CSEI „Orizont” Oradea asigură şi şcolarizare cu frecvenţă redusă pentru cei depăşiţi de vârstă, iar Structura Tileagd dispune de internat pentru copiii cu domiciliul în alte localități.

La final, părinții au fost informați de către asistentul social, conducerea școlii și reprezentanta C.J.R.A.E. despre metodologia și calendarul de înscriere a copiilor în învățământul special.