Antreprenori și studenți din toată țara se vor întâlni, în perioada 13-15 mai, la Oradea, cu un plan de afaceri bine structurat, în cadrul unui forum național.

Proiectul este organizat de Asociația Studenților Economiști din Oradea, în parteneriat cu asociațiile membre ale Uniunii Studenților din România, care presupune implicarea a 100 de tineri antreprenori și viitori antreprenori din România.

Forumul Studenților Antreprenori din România este un proiect ce are ca scop crearea unei rețele naționale care să faciliteze dezvoltarea abilităților antreprenoriale ale studenților, reunind antreprenori, viitori antreprenori și studenți, din toată țara. Este cea mai bună oportunitate pentru cei care au o afacere sau un plan de afaceri bine-stabilit, să creeze conexiuni cu oamenii care au deja experiență în domeniu și cu potențiali parteneri, pentru a fundamenta și a pune, ulterior, în practică aceste idei și colaborări în jurul orașului Oradea, crescând astfel potențialul de dezvoltare regional și național.

În cadrul FSAR participanții vor beneficia de o sesiune de traininguri online susținută de experți în domeniu, în perioada 1-13 mai, ce va facilita crearea abilităților de atragere a investitorilor atât din țară, cât și de peste hotare pentru dezvoltarea și internaționalizarea afacerilor, vor afla care sunt modalitățile de atragere a finanțărilor nerambursabile de la bugetul de stat sau Uniunea Europeană și vor fi informați despre modurile de creare a unei afaceri sustenabile și scalabile, analizând eșecurile antreprenorilor și modul în care acestea au facilitat dezvoltarea lor ulterioară.

Proiectul este realizat cu sprijinul programului „Bursa Talentelor”, inițiativa Fundației Comunitară Oradea și cu aportul Universitații din Oradea, Facultații de Ştiinţe Economice și Ministerului Educației.