Beneficiarii Centrului de Zi pentru adulți cu dizabilități din Oradea au participat, recent, la o serie de activități interesante, prilejuite de sărbătorirea Zilei Mondiale de Conștientizare a Autismului.

La sediul Asociației SOS Autism Bihor, de pe str. Miron Pompiliu, imobil pus la dispoziție de către municipalitate, a avut loc, zilele trecute, o serie de activități cu beneficiarii Centrului de Zi pentru adulți cu dizabilități, prilejuite de sărbătorirea Zilei Mondiale de Conștientizare a Autismului. Tot cu acest prilej, în serile de 1 și 2 aprilie, Podul Centenarului a fost iluminat în albastru, culoarea simbol a autismului.

„La sediul asociației noastre, au avut loc vineri, 2 aprilie, activități diverse, prin care beneficiarii Centrului de Zi au încercat să atragă atenția asupra autismului. Din cauza restricțiilor impuse de pandemie, nu s-au putut desfășura manifestări publice, la fel ca în anii trecuți. Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături la activitățile zilei, mulțumim Primăriei Oradea, pentru iluminarea Podului Centenarului în albastru!”, a menționat Simona Zlibuț, președinta Asociaţiei SOS Autism Bihor.

Programul desfășurat, cu această ocazie, a cuprins: atelierul de pictură ,,Fețe zâmbitoare”; o oră de terapie prin magie, în cadrul proiectului ,,Magic Terapia”, alături de magicienii Eduard Malița și Bianca Malița; asamblarea unui puzzle reprezentând sigla asociației. La final, beneficiarii centrului au servit o felie de pizza și un tort festiv.

„De Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului, vă doresc să aveți putere să continuați ce ați început, să rămâneți cu zâmbetul pe buze și vă asigur de întregul sprijin al Direcției de Asistență Socială Oradea, pentru ca tinerii cu autism să se dezvolte, să învețe și să se realizeze potrivit talentelor lor!”, a fost mesajul transmis beneficiarilor asociației de către Anca Grama Sas, directorul DASO.