Secția Clinică de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Copii – Băile 1 Mai, a fost, în perioada 20 – 21 aprilie, gazda mai multor evenimente care i-au făcut fericiți atât pe copiii, cât și pe medicii și personalul unității medicale.

La inițiativa Asociației Studenților Mediciniști din Oradea, a Asociației Jandarmilor Bihoreni „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, în colaborare cu Inspectoratul Județean de Jandarmi Bihor și Asociația Love Bihor, copiii internați în această perioadă s-au bucurat de surprizele oferite de instituțiile inițiatoare. Cu ocazia Sarbătorilor Pascale, pe 20 aprilie, începând cu ora 16.00, Asociația Studenților, prin proiectul „Dansul supraviețuitorilor”, a adus zâmbete pe fețele copiilor prin susținerea unui program artistic de dans și cântece, în care au fost antrenați și copiii, și personalul spitalului. Pe 21 aprilie, ora 10.00, Asociația Love Bihor, prin Compania Teatrală Independentă „Comoara cu povești”, din cadrul Asociației Culturale TrendArt, a prezentat piesa de teatru „Hainele cele noi ale împăratului”, adaptare scenică Michelle Art, după povestea lui Hans-Christian Andersen. Este vorba despre una dintre cele mai cunoscute povești pentru copii, care prezintă soarta împăratului mai preocupat de propria-i îmbrăcăminte decât de oștiri și de împărăție. Pe lângă momentele amuzante, piesa reprezintă și o sursă foarte bună de învățăminte pentru cei mici. Reprezentațiile de până acum ale trupei orădene au fost primite cu bucurie și entuziasm atât de copii cât și de cadrele didactice din Oradea, județ, dar și din țară. Din distribuție fac parte actorii: Nora Tiu, George Voinese, Daniel Teszler, Eric Aron și Loredana Ionaș. Regia artistică este semnată de Nora Tiu, scenografie, păpuși, costume: Csuri Emese, inginer de sunet, procesare studio: Veres Laszlo.

Au urmat ateliere de creație, la care au participat copiii și membrii echipei de voluntari.

Ziua a continuat cu activități desfășurate de membrii Asociației Jandarmilor, sub egida Porților Deschise, prin exerciții demonstrative cu militari și câini de serviciu.

„Fiecare eveniment s-a finalizat prin acordarea de cadouri tuturor copiilor participanți din partea colaboratorilor noștri. Transmitem pe această cale mulțumiri pentru toți cei care au adus un zâmbet și alinare micuților noștri pacienți”, se afirmă într-un comunicat semnat de managerul Spitalului Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, Ramona Suciu.