Sâmbătă, 23 martie, de la ora 15.00, la Oradea, va avea loc Marșul pentru viață, tema ediției din acest an fiind „Unic din prima secundă”, cu referire la unicitatea fiecărei persoane umane, din momentul creării ei de către Dumnezeu.

Marşul pentru viaţă va avea loc anul acesta sâmbătă, 23 martie, sub motto-ul „Unic din prima secundă”, în aproximativ 500 de orașe și localități din România și Republica Moldova.

La Oradea, evenimentul va debuta cu o adunare publică în Piața Unirii, iar la ora 15.45, se va desfășura Marșul pentru viață, pe următorul traseu: Podul Sfântului Ladislau, Piața Ferdinand, Calea Republicii (5 minute - oprire în fața Bisericii Romano-Catolice pentru rugăciune) B-dul Magheru, Centrul Civic, se va încheia la Catedrala Episcopală Învierea Domnului.

,,Există ceva ce face diferența între Marșul pentru viață și orice altă demonstrație: niciunul dintre participanți nu merge la marș pentru propria persoană. Nimeni nu cere drepturi sau privilegii pentru sine. Toți participă din solidaritate cu cei care nu pot participa. Prin participarea la Marșul pentru viață, arătăm că am înțeles ce înseamnă dragostea, compasiunea, omenia și că sute de ani de dezvoltare științifică și economică nu au alungat din noi aceste valori fundamentale, ci ne-au oferit mai multe dovezi pentru a înfăptui ceea ce este natural și firesc: să ocrotim fiecare viață, în orice moment și loc al existenței sale. Nu suntem pro-viață numai la Marșul pentru viață, ci în toate momentele vieții!”, afirmă Daniel Burtic, purtător de cuvânt Coaliţia pentru Familie Bihor.