Sute de mărţişoare, viu colorate, realizate din diverse materiale, au putut fi admirate, zilele trecute, în cadrul tradiționalei expoziții pe care Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor a organizat-o la Oradea, cu ocazia Mărțișorului.  

 

Ca în fiecare an, DGASPC Bihor a organizat, și de această dată, o frumoasă expoziție cu mărțișoarele realizate de beneficiari din cadrul centrelor de plasament pentru copii, respectiv de beneficiari din cadrul unităților de asistență socială pentru persoane adulte la nivelul municipiu și județ, cât și de beneficiari aflați cu măsură de plasament la AMP (asistentul maternal profesionist).

Expoziția s-a desfășurat pe parcursul a două zile. Astfel, miercuri, 27 februarie, mărțișoarele confecționate de copiii din sistemul de protecție socială au fost expuse în incinta Era Shopping Park. Joi, 28 februarie, în sala de ședințe a DGASPC Bihor, a avut loc o expoziție de mărțișoare, la care au participat aproximativ 80 de copii, cu vârsta cuprinsă între 5 și 16 ani. Cu acest prilej, au putut fi admirate lucrări confecționate atât de copii, cât și de colegii lor din centrele de asistență socială.

 „Scopul acestei expoziții este creșterea gradului de incluziune a copiilor din sistemul de protecție, prin implementarea unor activități cu caracter artistic. Programul s-a adresat tuturor copiilor aflați în centrele de plasament, precum și în sistemul de protecție familială, numărul total al copiilor implicați în acest proiect fiind 250. Finanțarea programului a fost asigurată de Consiliul Județean Bihor, prin bugetul DGASPC Bihor”, ne-a declarat Ioan Sebastian Covaciu, șef birou în cadrul Biroului Strategii, Programe, Proiecte, Relația cu organizațiile neguvernamentale al DGASPC Bihor.

Evenimentul s-a înscris în calendarul activităților cultural-educative și de diverstisment oferite copiilor din sistemul de protecție de către DGASPC Bihor, cu sprijinul financiar al CJ Bihor.