Cei 25 de rezidenți ai Căminului de Bătrâni Sf. Martin din Nufărul au avut parte de o oră de momente literare și muzicale în cadrul unui eveniment cultural-muzical organizat marți, 20 noiembrie, de Uniunea Femeilor Bihor.

În organizarea Uniunii Femeilor Bihor, marți 20 noiembrie, a avut loc un eveniment cultural-muzical, cu scop terapeutic, pentru vârstnicii rezidenți ai Căminului de Bătrâni Sf. Martin din Nufărul, administrat de Asociația Caritas Catolica Oradea.

Prin bunăvoința organizatorilor și a artiștilor inimoși care s-au implicat pro bono, cei 25 de rezidenți au avut parte de o oră deosebită, plină de momente literare și muzicale.

Spectacolul a fost deschis de Ioana Precup. Scriitoarea, în vârstă de 80 de ani, autoare a 15 volume, a citit un „buchet” din poeziile sale. Programul a continuat în compania violoniștilor Lucian Malița și Thurzó Sándor József, care au interpretat o serie de melodii clasice și romantice, emoționându-i până la lacrimi pe rezidenți, care i-au răsplătit cu îndelungi aplauze. Cei doi artiști au interpretat piese de Camille Saint-Saëns, Mascagni, Ernani Aguiar, Lehár Ferenc și Eszláry Erzsébet, dar și piese romantice cerute de public, ca Romance Celebre de Martini, ori serenada spaniolă La paloma.

„Meloterapia este un factor esențial în îngrijirea și viața de zi cu zi a vârstnicilor în instituții. Cu acești artiști deosebiți colaborăm deja de ani buni și, împreună, reușim să aducem puțină frumusețe prin artă oamenilor care au acces mai rar la evenimentele culturale. Lucrăm cu cămine de bătrâni, școli, spitale, atât cu vârstnici, cât și cu copii. Mă bucur că atât scriitoarea Ioana Precup cât și artiștii au fost alături de noi în seara aceasta”, a spus Valeria Ciupa, organizatoarea evenimentului din partea Uniunii Femeilor Bihor, care a promis că va reveni la Căminul Sf. Martin cu multe alte programe similare.