80.000 de lei este suma de care are nevoie Asociația Filantropia pentru a putea cumpăra un microbuz cu ajutorul căruia să asigure transportul zilnic, în comunitate, al copiilor abandonați.

Asociația Filantropia strânge bani pentru achiziționarea unui microbuz second hand pentru deservirea celor 12 copii de la Casa de copii din Oșorhei, în vederea facilitării activităților educaționale, de sănătate și de integrare comunitară.

„După ce anul trecut am construit împreună un cămin pentru copiii abandonați, anul acesta „facem valuri” la Swimathon 2021, pentru integrarea acestor copii, care mai au nevoie și de pregătire pentru viață independentă, dar și de acces la servicii de educație și de sănătate din comunitate. Pentru toate acestea, ne-am propus ca, împreună cu micii donatori, să achiziționăm un microbuz, care să faciliteze accesul lor la comunitate”, anunță părintele Laurențiu Lazăr, președintele Asociației Filantropia din Oradea, care a înscris proiectul la ediția din acest an a programului Swimathon al Fundației Comunitare Oradea.

Swimathon este un eveniment de strângere de fonduri prin care companiile, organizațiile, grupurile de inițiativă și persoanele fizice pot desfășura campanii de strângere de fonduri pentru susținerea unor inițiative, cauze sau proiecte diverse de implicare în comunitate.

 „Am construit împreună cu donatori mici și mari o casă pentru 12 copii abandonați la Oșorhei, iar acum, tot prin efortul comunității, este necesar sprijin pentru asigurarea transportului acestor copii în comunitate, pentru a le asigura integrarea. Participarea acestor copii la activitățile școlare, educaționale, sportive, de sănătate și recreative este mult îngreunată fără asigurarea unui transport minim, în regim casnic, mai ales că majoritatea celor 12 copii studiază la școli diferite din Oradea și sunt implicați în activități educaționale variate, desfășurate în comunitate”, mai spune părintele Laurențiu Lazăr.

Cei care doresc să sprijine acest proiect și să fie alături de copiii abandonați cu sume mici - care pot ajuta la integrarea lor comunitară - pot accesa următorul link: https://mailchi.mp/679f1f7a468b/aripi-de-inger-are-nevoie-de-tine-8848019.