Copiii de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 46, Allegria, au avut o săptămână plină. În cadrul „Săptămânii verzi”, micuții s-au împrietent cu natura, învățând lucruri mai puțin știute despre ea, s-au jucat și au plantat flori în jardiniere reciclabile.

Pornind de la premisa că educația ecologică reprezintă procesul care servește la recunoașterea valorilor mediului înconjurător, Grădinița cu Program Prelungit nr. 46, Allegria, structura Grădiniței cu Program Prelungit nr. 24, din Oradea, a desfășurat, între 27 și 31 martie, mai multe activități în cadrul programului „Săptămâna verde”. Coordonați de directoarea Rodica Ștef și de educatoarele Cristina Șerban, Gabriela Tușinean, Rodica Trif, Anamaria Chudi, Anca Jarca și Alina Ferche, micuții au desfășurat activități care au avut ca scop sensibilizarea față de natură, creșterea responsabilității, cunoașterea aprofundată a aspectelor esențiale ale mediului, formarea unei etici ecologice, crearea de noi comportamente individuale și de grup care să reflecte preocuparea față de menținerea calității mediului, cât și dezvoltarea unor capacitați simple de acțiune directă în luarea deciziilor de protejare a mediului.

Printre activități s-au numărat „Selectăm, colorăm, reciclăm” cu tema „Ecologie și reciclare”, „Natura, prietena noastră” - „Copacii ne dăruiesc viață” și „Artă în natură” - „Plantare de flori în jardiniere reciclabile”.

„Copiii trebuie să simtă că fac parte din natură și să-și dezolte simțul responsabilității față de aceasta”, au concluzionat educatoarele.